Кандидатите от ГЕРБ – СДС с поздрав към дамите за Осми март: Бъдете винаги усмихнати и щастливи!

“Честит 8 март на всички дами! Пожелавам ви да се чувствате специални и обичани на днешния ви празник!” С тези думи водачът на ГЕРБ – СДС Христо Терзийски се обърна към дами от Кюстендил и община Сапарева баня по повод днешния празник.

В сапаревобанското село Ресилово Терзийски и кандидатите Любомир Георгиев и Радослава Чеканска бяха гости на празника на местния клуб. Поканата уважиха и кметът на Сапарева баня Калин Гелев, заместникът му Славчо Коларски и кметицата на Ресилово Мариана Доцина. Гостите изненадаха дамите с вкусни торти, сладкиши и погачи. Като подаръци бяха донесли и красиви шалове в небесносин цвят. Любомир Георгиев и Радослава Чеканска пожелаха на дамите да бъдат щастливи и винаги да носят усмивки на лицата си. Кандидатът за народен представител от Бобов дол Десислава Александрова посети един от местните цехове, където поздрави работещите дами. Александрова ги изненада и със сладкиши, като им пожела да бъдат здрави и да имат повече сладки моменти в живота. А дамската организация на ГЕРБ в Кюстендил посвети този Осмомартенски празник на превенцията срещу насилието и на подкрепата към жени, пострадали от домашен тормоз. Те подариха огледала с послания, пожелавайки жените да се ценят повече и да уважават на първо място себе си.

“Заслужавате само най-доброто. Обичайте себе си и само така ще намерите щастие и в личните, и в служебните отношения, и във всяка сфера на живота си. Компромис с тормоза и с агресивно отношение към вас не бива категорично да правите”, посочи кандидатът за народен представител Михаела Крумова. Терзийски заяви, че този ден трябва да бъде и повод да се замислим над сериозния проблем с увеличаващите се случаи на насилие над жени в България. “За да създадем среда, в която все по-малко от тях използват огледалото, за да прикрият следите от болката, унижението и страданието. Необходимо е като общество да проявим категорична нетърпимост към насилниците и безусловна подкрепа към жертвите, като се отърсим от апатията и разбирането, че “това не е наш проблем”.

Активната ни гражданска и човешка позиция може да спаси животи! В противен случай, поглеждайки се в огледалото, ще виждаме не само лицето на безразличието, но и това на съучастника”, сподели бившият министър на МВР и депутат в 48-ото НС.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!