Кирил Милов: Така ще запали младите по борбата

Сребърният медалист от европейското първенство по борба – дупничанинът Кирил Милов бе сред наставниците на първия по рода си лагер за млади и талантливи борци в залата по борба в Национален спортен комплекс “Дианабад”.. Милов изпрати послание на младите таланти и сподели какво му предстои до края на годината.

“Чувството е неописуемо. Като видях, че 100 дечица са тук и се радват да ни видят, съм доволен, че можем да сме пример за младите. Надявам се те да взимат нашия пример, да се трудят, да вярват в себе си и да мечтаят. Също така се надявам в бъдеще България да има все по-добри и повече спортисти. На младите таланти бих им казал да се трудят и да мечтаят. Един ден мечтите им могат да се превърнат в реалност.

Много е важно да има малки дечица, които да се запалят по този спорт, за да може в бъдеще да има по-добри спортисти при мъже и жени.

Добре съм, тренирам и гледам да изчистя грешките от Европейското първенство. В момента работя над тези неща, за да подобря всичко, което мога. Има Световно първенство през септември, което е квалификация за Олимпийските игри. Винаги се целим най-високо. Надявам се първо да взема световната титла, а след това да се класирам и за Олимпийските игри и в Париж да се кача на най-високото стъпало. Това е най-важното и най-чаканото за един спортист”, заяви Милов пред Sportal.bg.

 

Куп медалисти на първия камп за деца “Тренирай с шампионите”