Кмета на Сапарева баня Калин Гелев и съгражданите му пях с Мирослав Илич на откриването на Майските празници, над 10 000 лв. дариха местни бизнесмени

Сръбската легенда Мирослав Илич пя за жители и гости на Сапарева баня. Кметът на града Калин Гелев подари фантастичен концерт и официално открити Общинските празници, а амфитеатър “Гейзера” се оказа малък, за да побере стотиците жители и гости на курортната община. Над 10 000 лв струват дните на творчеството и те са осигурени на 90 процента от местни бизнесмени, съобщиха от общинска администрация.

Събитието откри градоначалникът на Сапарева баня Калин Гелев, който приветства присъстващи с добре дошли и ги поздрави с хубавия празник.

По време на откриването се състоя награждаването на отборите в детския футболен турнир “Сапарева баня 2017”, който се организира за първа година в курортната община. Той се проведе под патронажа на легендарния футболен треньор Димитър Пенев, който бе гост на турнира и изгледа мачовете на младите футболни над

ежди. Част от наградите бяха осигурени от Димитър Пенев, а купите на победителите връчиха кметът Калин Гелев и областният управител Виктор Янев. Градоначалникът на Сапарева баня обеща турнирът да се превърне в традиционен и да се провежда всяка година за празника на детето – 1-ви юни.

Сред официалните гости на откриването бяха зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев, областният управител Виктор Янев, заместник областният управител Радослава Чеканска, кметът на Дупница инж. Методи Чимев и зам.-кметът Крум Милев, председателят на ОбС – Бобошево Даниела Стоянова, общински съветници и много други.

Поздравителни адреси за празника на Сапарева баня бяха изпратени от министър-председателя на Република България Бойко Борисов, от народни представители, евродепутати и кметове на общини.

Празникът за сапаревобанци завърши с концерт на известния сръбски изпълнител Мирослав Илич и впечатляваща празнична заря, която освети небето над Гейзера. В програмата взе участие и детския фолклорен ансамбъл “103 градуса” към НЧ “От извора 2013” с ръководител Иван Начов.

На 27-и и 28-и май Общинските празници продължават с Международния фолклорен фестивал “Мома пее, гора се люлее”, който се провежда за трета поредна година в китната община.