Monday, July 22, 2024
HomeРегионКочериновоКметицата на бобошевското село Слатино Сашка Тренева заведе слатинци на „Пътешествие из...

Кметицата на бобошевското село Слатино Сашка Тренева заведе слатинци на „Пътешествие из Италия”

Пътешествието бе организирано в неделния ден след събора на село Слатино с активното участие на читалищните дейци от слатинското НЧ ”Просвета 1920”.

Пътешествието започна с химните на Италия и България.

На „Пътешествие из Италия” бяха общинските съветници Стефан Тачев, Гергана Виделова и Невена Грозденина, кметът на село Блажиево Пламен Караканов със съпругата си, зам. обл. управител Райчо Цветин със съпругата си Емилия, с дъщеричката си Мила и със сина Калин, дупнишкият топ банкер Костадин Чучуков, който осъди ЧЕЗ.

Зам. обл. управител Райчо Цветин поздрави танцьорите на Диляна Диканска.

Красивите момчета и момичета от танцовия ансамбъл на дупнишкото читалище „Зора” с хореограф Диляна Диканска веселиха пътешествениците на сцената на слатинското читалище.

По време на събитието кметицата Сашка Тренева запозна мултимедийно гостите с историческото наследство на Италия и връзката й с България. Беше изнесена музикална програма с български и италиански музикални ритми. Гвоздеят на събитието бе кулинарен уъркшоп – „Между традиции и иновации”. Гостите на пътешествието дегустираха приготвени български и италиански блюда.

Майсторката на вкусния сладолед Наташа Динкова

Майстор на лазанята бе съпругата на кмета на село Блажиево Пламен Караканов – Ралица, която е майстор на италианската кухня след дългогодишен гурбет в Италия. Гостите ахнаха и на най-вкусните видове домашен сладолед със смокиня и с парченца шоколад, приготвени от Наташа Динкова, за които тя получи специални похвали от сладкарския бос Стефан Тачев.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular