•  Васил Маргин оглави ОбС с подкрепа на 8 от 13-те общински съветници

 

Кметът втори мандат Калин Гелев и 13-те новоизбрани съветници положиха тържествена клетва по време на официална церемония в Сапарева баня. Областният управител на Кюстендил Виктор Янев, неговият заместник д-р Матей Попниколов и главният секретар Гергана Михайлова уважиха първата сесия на новоизбрания Общински съвет в курортния град.

Заклеха се и кметовете на село Сапарево – Йордан Йорданов, на с. Овчарци – Радостина Сусанина и на с. Ресилово – Мариана Доцина.

Областният управител Янев пожела на всички успешна работа и изрази надежда, че политическите пристрастия са вече приключили. „Оттук нататък всички вие трябва да работите за благоденствието на общината и нейните жители.

Пожелавам на всички вас – кмет на община, кметове на кметства и общински съветници, в края на мандата да бъдете с изправени глави, да гледате хората в очите и да можете да им покажете това, което сте направили за тях“, заяви Виктор Янев. Председателят на Общинска избирателна комисия – Сапарева баня Илияна Базиргянова също поздрави новоизбраните представители на местната власт и им пожела здраве, упоритост и устойчивост, за да могат да се справят с многобройните трудности и проблеми. Базиргянова им връчи удостоверенията, след което съветниците и кметовете подписаха и клетвени листове.

Първото заседание на ОбС – Сапарева баня води Любен Кръстев, който е най-възрастният съветник в местния парламент и има няколко мандата зад гърба си. Той ръководи и процедурата по избор на нов председател на Общинския съвет в Сапарева баня. При тайно гласуване подкрепа на 8 от 13-те общински съветници получи Васил Маргин. Той благодари за гласуваното му доверие и заяви, че ще работи в екип и с всички сили за просперитета на общината и нейните жители. Тържествената първа сесия уважи и народният представител Радослава Чеканска.