Кметът Гелев погна Ангел Христов от Братя Галеви за неплатени данъци на имението в Ресилово

Калин Гелев

Известният арендатор в Сапаревобанско Емил Йовев дължи данък МПС и за битови отпадъци, гастарбайтерът В. Върголомов също е в списъка

Община Сапарева баня подгони един от дуото бегълци Братя Галеви – Ангел Христов. Името на издирвания от Интерпол бандит лъсна в сайта на курортната община, откъдето става ясно, че има издаден Акт за публично общинско вземане за данък недвижими имоти и такса битови отпадъци на името на Ангел Христов. Той дължи данъци от години за имението си в Ресилово.  От общината се основават на чл.32, ал.4 от ДОПК. Преписката № 3050-1 / 13.06.2017 г. се намира в община Сапарева баня, отдел МДиТ. Актовете могат да се обжалват от лицето в 14-дневен срок от съобщаването им на официалната интернет страница на община Сапарева баня, по реда на ДОПК. Освен името на Ангел Христов на сайта са обявени още некоректни платци към общината. Веднага след него се нарежда Емил Боянов Йовев, който според информацията в сайта на общината дължи пари за битови отпадъци и данък МПС. „Йовев е популярен арендатор от Ресилово и Овчарци и преди години гравитираше около Братя Галеви”, коментират из Сапаревобанско. През годините фирмата на Йовев е печелила конкурси за разчистване на преспите в Сапарева баня. Последно името му нашумя около нападение над него. През 2017 г. Лимбата и двама негови приятели изпочупили стъклата и нахлули посред нощ в дома на фермера заради неуредени бизнес отношения.

Следващият в списъка на общината е Георги Методиев Йовев, който се приканва да плати данъка си за колата.

Предупредена е и фирма „СК – К 2013” за публично общинско вземане за данък недвижими имоти и такса битови отпадъци. Справка в Търговския регистър сочи, че управител на фирмата е Иванка Георгиева Спасова. Фирми длъжници са още столичната „А-5” с управител Албена Георгиева Гончева-Драгиева, ЕТ „Виктория Георгиева-Юлия” от Сапарева баня, фирма „Норила” на Елеонора Милчова Ушатова, чиято фирма се занимава с търговия със земеделска продукция и обработване на земеделска земя. Също така в списъка са ресиловската фирма „Пролет 2010”, регистрирана с капитал от 20 лв. на Мирослав Василев Ханджийски, дупнишката „Ал пласт”… Софиянецът Михаил Попов също не си е платил данъците за битови отпадъци и недвижими имоти, като в списъка са още двама жители на Ресилово – Бисер Бански, който не е всесъл сумата за МПС, и  Валери Върголомов. Последният е акт за публично общинско вземане за данък недвижими имоти, такса битови отпадъци и данък МПС. На името на Валери Върголомов на сесия на ОбС в Сапарева баня през януари т.г. съветниците разрешиха изготвянето на проект за подробен устройствен план (ПУП) –– план за регулация (ПР) и план за застрояване (ПЗ) на терен в с. Ресилово, където да бъдат изградени къщи за настаняване. Имотът е на Валери Върголомов и предназначението му ще претърпи промяна от земеделска земя за неземеделски нужди. Местните хора разказват за Валери, че дълго време е живял и работил в Америка, където дори имал автосервиз.