Кметът Кирил Огненски спаси от ледената река Бистрица издирван дупничанин

Кметът на дупнишкото село Бистрица Кирил Огненски отново откри човек, загубил се на територията на селото. Последният случай е от сряда вечерта, когато в река Бистрица Огненски открива премръзнал дупничанин. „През деня ми се обадиха, че е изчезнал човек от кв. „Бешика” на Дупница. Това е много уважаван човек, много начетен, дълги години е бил продавач в железарски магазин в Дупница, но напоследък страдал от психическо заболяване. Два пъти ходих да го търся, но без резултат. Вечерта отидох пак и към 18,30 часа го открих в реката. Беше премръзнал, но жив. Качих го на джипа и в района на жк „Бистрица” в града го предадох на патрулните полицаи, които също бяха тръгнали да го издирват”, обясни Кирил Огненски.

От пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Кюстендил потвърдиха, че на 17 февруари в полицията в Дупница е постъпил сигнал, че 71-годишен мъж не се е прибрал, а впоследствие е открит. „Районното управление на полицията е провело издирвателна операция, мъжът е открит и предаден на негова кръвна роднина”, каза говорителят на полицията Катя Табачка.

Припомняме, че това е поредният случай, в който кметът на Бистрица помага на изпаднал в беда човек. През ноември миналата година той организира хора от селото, за да търсят възрастна жена. Тогава е издирвана 70-годишната Николина Грозданова, която не се прибрала в дома си, защото паднала на улицата след прилошаване.

Отново миналата година, през м. септември Кирил Огненски и доброволци от Бистрица откриха млада жена, решила да сложи край на живота си – около нея имало блистери от лекарства. Огненски е участвал и в множество акции на планинските спасители.