Снежана Илиева и Виолета по време на ритуала поливане
  • Свещеник Йордан Аврамов отслужи водосвет по време на празника в болницата

 

Мило тържество по повод Деня на родината помощ се проведе в МБАЛ “Свети Врач” Югозападна болница град Сандански.

Поп Йордан Аврамов, кметът Кирил Котев, д-р Георги Атанасов, Г. Чиликов
Д-р Георги Атанасов и Г. Чиликов по време на тържеството

В АГ отделението със завеждащ д-р Георги Атанасов бяха поканени акушерки, работили дълги години в отделението, израждайки бебета по призвание, упражнявали благородната си професия, направили щастливи безброй семейства. На призника присъства и кметът Кирил Котев. В знак на благодарност и почит към всички акушери и гинеколози в един от най-съкровените моменти – появата на нов живот, кметът Котев подари на отделението професионален медицински вакуум-аспиратор, като им пожела да бъдат все така отдадени на професията си и обичащи новия живот.

Ангелина Симеонова, Цвета Трендафилова, Величка Присова, Снежана Илиева, Александра Христова, Лидия Иванова, д-р Надка Иванова, Стойна Палаханова и Елеонора Николова.
Александра Христова, д-р Оля Малчева и Снежана Илиева

В АГ отделението се родили 153 бебета, живи и здрави, за миналата 2018 г., сподели акушерката Снежана Илиева, като в него работят трима лекари специалисти и осем акушерки.
Празникът започна с водосвет, отслужен от свещеник Йордан Аврамов при църквата “Св. вмчк Георги” в Сандански.

Кметът Котев присъства на празника.

Млади майки извършиха ритуала поливане на акушерката Снежана Илиева, като й подадоха сапун, пешкир за избърсване, а тя ги поръси, за да са живи и здрави и плодовити. Гости акушерки бяха Ангелина Симеонова, Величка Присова, Елеонора Николова, Стойна Палаханова, Цвета Трендафилова и д-р Надка Иванова. Те споделиха истински истории от раждането на новия живот по време на дневните и нощни дежурства. Те се радваха от сърце на колегите си, че работят в светли и просторни стаи в обновеното АГ отделение на МБАЛ “Свети Врач”, Югозападна болница – ООД.