Методи Чимев
  • Директорът на Промишленото в Дупница Борис Кръстев също е с положителна проба

Новият коронавирус засегна и кмета на община Дупница Методи Чимев, който се оказа заразен и от 4-ти т.м. е под карантина. Функциите на градоначалника временно поема зам.-кметът по икономическите дейности Олга Китанова. От общинския пресцентър разпространиха съобщението, с което кметът уведомява жителите на града, че има здравословен проблем. “Уважаеми съграждани, в следващите дни се налага да бъда под карантина у дома. Причината е, че Ковид-19 не ме подмина и мен. След симптомите в почивните дни веднага си направих тест, който излезе положителен. Това налага да бъда у дома с назначено лечение. Благодаря на служителите от РЗИ и лекарите за професионалното си поведение. В следващите дни ще продължа работа дистанционно, защото ангажиментите си остават. Призовавам за стриктно спазване на мерките от всички, защото само това е начинът да победим вируса. Бъдете здрави!”, казва инж. Чимев.

Оказа се, че директорът на Професионалната гимназия по облекло и стопанско управление (ПГОСУ, по-известна като Промишленото) в Дупница Борис Кръстев също е под карантина. „Директорът на  ПГОСУ Борис Кръстев е под карантина от 4 ноември, когато е дал положителна проба за Ковид-19. Карантиниран е за 14 дни. Впоследствие ще се разбере дали ще се удължи срокът, в който трябва да остане в изолация, в зависимост от здравословното му състояние и дали следващата проба ще е отрицателна. Функциите на директора поема зам.-директорката на училището Денка Новачка. Нямаме данни за други карантинирани учители или ученици от учебното заведение. Като средно училище те работят дистанционно и се надявам да няма други заразени. На колегата пожелавам бързо оздравяване”, каза началникът на Регионалното управление на образованието в Кюстендил Мая Стойчева-Николова.
Директорът на Промишленото е поредният преподавател в региона, заразен от новия коронавирус.

Същевременно стана ясно, че ръководствата на двете болници в Дупница, директорът на РЗИ-Кюстендил и ръководството на община Дупница ще имат среща този петък по искане на кмета инж. Методи Чимев. След като стана ясно, че градоначалникът е с положителен тест за Ковид-19, срещата ще бъде ръководена от заместника му Крум Милев, който е и председател на Общинския кризисен щаб. Основната тема ще бъде решаване на проблема с обезпечаване легловата база предвид увеличаващия се брой от граждани, нуждаещи се от хоспитализация. “Имаме някакви идеи, които сме обсъдили само на ниво кметски екип за леглова база, но трябва да чуем мнението на специалистите. Има и други теми, които ще се обсъдят”, коментира инж. Чимев.

По данни на Областния кризисен щаб новозаразените лица с Ковид-19 в Кюстендилска област за изминалото денонощие са 98. Положителните случаи в община Кюстендил са 65, в Дупница – 24, Кочериново – 5, Бобов дол – 3 и Рила – 1. Общо 22 лица към момента са настанени за лечение в Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница. Осем от пациентите са в по-тежко състояние и на кислородна терапия, останалите са в средно тежко. В Ковид отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в град Кюстендил се лекуват 27 души. Един от пациентите е в по-тежко състояние и на респиратор, останалите са в средно тежко и сравнително стабилно общо състояние. Мъж на 84-годишна възраст от община Кюстендил е починал във вторник.

1 коментар

  1. Разбрах че са починали няколко още човека, един на 105, един на 110 и един на 115 години . Ковид е много коварен !

Comments are closed.