Кметът на Мещица Деян Никифоров на традиционния събор: Благодарение на Вяра Церовска проблемът с водоснабдяването е решен след като вече имаме резервоар

„С въвеждането на напорния резервоар в експлоатация в пернишкото село Мещица проблемът с водоснабдяването вече е решен дългосрочно“, похвали се кметът на населеното място Деян Никифоров и изказа специална благодарност на кмета на Община Перник Вяра Церовска, която съдейства за решаването на проблема. Хубавата новина беше споделена днес на традиционния събор на селото, който се отбелязва от много години.

Напорният резервоар, който е 500 куб.м., беше включен към водоснабдителната система на селото в края на миналата година.

Празникът в Мещица, който се отбелязва по стар стил на Петровден, събра десетки жители и гости. Центърът на селото беше изпъстрен със сергии и атракциони за малки и големи. Сред официалните гости бяха и кметът на Община Перник Вяра Церовска и нейният заместник Денислав Захариев, кметовете на кв. „Изток“ и село Драгичево Емил Костадинов и Виктор Викторов. Те запалиха свещичка за здраве във възстановения храм „Св. Св. Апостоли Петър и Павел”, който е паметник на културата. Черквата е създадена през 1873 година и беше една от сградите, която тежко пострада при земетресението през 2012 година .

Деян Никифоров пожела на местните да са здрави и благословени и да се обичат. Мещица е едно от големите села в Общината, в момента там живея около 1000 души.