Кметът на община Петрич Д. Бръчков връчи специалната награда на Дебора Дачева от Благоевград в конкурса „Моят любим герой – Левски”

Председателя на ОбС – Петрич, Георги Динев награди Доника Янчева от ОУ „Св.св. Кирил и Методий” – с. Рупите, и Николай Кандин от ОУ „Св. Паисий Хилендарски” – гр. Банско.

05-01-02

Кметът на община Петрич Димитър Бръчков връчи специалната награда в конкурса „Моят любим герой – Левски” на Дебора Дачева от Благоевград. Общо 170 участници от подготвителен до 12. клас– индивидуално и колективно, се включиха в конкурса. Три бяха големите награди – наградата на кмета на общината и две награди на председателя на Общинския съвет. Председателят на ОбС – Петрич, Георги Динев връчи първа награда на Доника Янчева от ОУ „Св.св. Кирил и Методий” – с. Рупите, втората специална награда – на Николай Кандин от ОУ „Св. Паисий Хилендарски” – гр. Банско.

05-01-01

98 дипломи и грамоти бяха раздадени общо в двете направления – за стихотворение и за биографичен постер, посветен на Васил Левски. От тях 14 награди за стихотворения и 23 за постер в отделните възрастови групи. Всички останали участници получиха грамоти за участие от организаторите – Център за личностно развитие и подкрепа – Общински детски комплекс – Петрич. Тази година беше десетото юбилейно издание, а от две години конкурсът е със статут областен.

„Поздравявам ви за смелостта да участвате в конкурса „Моят любим герой – Левски”. Смелост, защото да пишете за Апостола е не само предизвикателство към собственото ви национално самочувствие, но и благодат, защото като наследници на този герой можете да изразите в стих или картина това чувство, което ви обзема, когато се заговори за Левски. Бъдете здрави и устремени, бъдете истински горди да се наричате българи, защото в нашата история живее герой като Васил Левски”, каза кметът Димитър Бръчков.