Кметът на Перник Станислав Владимиров забрани провеждането на автошествие в памет на двамата младежи – Викторио и Ибрахим, загинали при тежка катастрофа в Перник. Събитието бе организирано в социалните мрежи и насрочено за 20,00 ч. довечера.

Владимиров изказа съболезнования на близките на починалите, но заяви, че не може да толерира агресивното поведение на пътя. Според него не е ясна каузата на автошествието.

„Едно момче с опасното си шофиране загуби живота си и отне живота на свой приятел. С отбелязването на трагедията с автошествие ще толерираме ли безотговорното, рисково поведение на пътя?“, попита градоначалникът.

Той подчерта, че застава зад подобни мероприятия, когато те поставят голямата тема за възпитанието на младото поколение и поведението му на пътя и в обществото.

Припомняме, че жестоката катастофа стана на 19 февруари  вечерта на вътрешноградската магистрала в Перник. Лек автомобил БМВ, управляван от 20-годишния Викторио, прелетя в насрещната лента и се удари челно в автобус. Шофьорът загина на място. Връстникът му Ибрахим, който пътувал с него, почина няколко дни по-късно в реанимацията на пернишката болница.