Кметът Чимев „кумува” на 49 диамантени и златни сватби в Дупница, родителите на полицейския шеф Б. Динев: Рецептата за сполучлив брак е любов и компромиси

1. Възрастните семейства се снимаха с кмета Методи Чимев, ОбС шефа Емил Гущеров, зам.-кмета Крум Милев и част от организаторите

Младоженката Моника Методиева почерпи с пита, подарък от най-възрастните Димитър и Цветанка Тунчеви

49 семейства празнуваха заедно диамантени и златни сватби на впечатляващо тържество в Дупница. „Кум” отново бе кметът Методи Чимев, по чиято инициатива преди 6 години в Деня на християнското семейство дупнишки двойки за първи път подновиха обетите си с подпис.

Добринка и Кирил Диневи поздравиха празнуващите
Димитър и Цветанка Тунчеви и поднесоха пита на най-младото семейство Борислав и Моника Методиеви

6 от двойките на достолепна възраст, откликнали на поканите на организаторите от община Дупница, честваха 60 години съвместен живот.

Общата диамантена сватба бе за Димитър и Цветанка Тунчеви, Христо и Витка Аргирови, Йордан и Невена Малоселски, Богомил и Карамфила Узунови, Здравко и Сашка Георгиеви и Драган и Благовеста Сотирови.

Организаторите посрещнаха двойките с хляб, мед и китка здравец

След половин век заедно златна сватба в специално украсен ресторант в центъра на града имаха 43 семейства. Те бяха уважени от председателя на Общинския съвет Емил Гущеров и зам.-кмета Крум Милев, които бяха сред официалните гости.

Моменти от събитието
Моника и Борислав Методиеви

„На тези срещи винаги научаваме по нещо. Запомнил съм, че учите най-вече на търпение и компромиси…

Подробности в печатното издание