Заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова уважи церемонията за откриване на новия физкултурен салон в СУ „Св. Паисий Хилендарски“, село Първомай. Спортната зала е изградена със средства от ОП „Развитие на селските райони“, по проект на Община Петрич и получено одобрение за 100% безвъзмездно финансиране.

Директорът на училището Румен Стоянов отбеляза, че за 74 – годишната история на учебното заведение това е една от най-очакваните придобивки. Благодари на кмета Димитър Бръчков и неговия екип, на фирмата изпълнител и на кмета на село Първомай. Заместник-министър Михайлова посочи, че учениците на СУ „Свети Паисий Хилендарски“ ще могат да провеждат часовете по физическо възпитание в модерна образователна среда, каквато осигурява новата спортна зала и това неминуемо ще бъде оценено от всички.

„Възползвайте се от възможностите на българското образование“, апелира Михайлова.
Кметът на общината открои, че на местно ниво приоритет също е образованието и по-добрата материална база в синхрон с държавната политика. Димитър Бръчков изрази надежда за нови спортни постижения от учениците на училището в село Първомай. Минути по-късно се проведе и демонстративен мач по волейбол в новия физкултурен салон на СУ „Св. Паисий Хилендарски“, с. Първомай.

Заместник-министър Михайлова посети днес също ПГИТ „Проф. д-р Асен Златаров“, проведе и работна среща с директорите на училища и детски градина в община Петрич. Поздрави педагозите за работата им в пандемията – обучение в електронна среда от разстояние, което е преминало успешно.