Adax Glamox конвектори

Норвежката компания Adax успя да се наложи на пазара на конвекторните печки в България. Нейната серия Glamox се отличава с изключително ергономични и енергийно ефективни отоплителни прибори, за най-купуваните от които ще стане дума по-долу.

Кое отличава конвекторите Adax Glamox от останалите

Отоплителните електроуреди от серията Адакс Гламокс са безопасни поради ниската температура на нагряване на корпуса, което ги прави подходящи за използване дори и в детска стая. В конвекторите Adax Glamox са поместени най-съвременните технологии за производство на отоплителни електроуреди. Те съчетават предимствата на дигиталния термостат за прецизно измерване на околната температура (до 0,2 части на промяна) и по-голямата топлоотдаваща нагревателна площ. Така печката за кратко време достига зададената температура и я поддържа, пестейки максимално потреблението на електроенергия.
Специално извитата горна част на уредите от серията Adax Glamox е отличителната черта на тези конвектори. Това е дизайнерско изпълнение, правещо прибора невероятно красив и адаптивен във всеки съвременен интериор. Същевременно това решение има и функционално предназначение, елиминиращо препятствията пред топлия въздух от пердета, завеси и други, което допълнително засилва ефективността при затопляне.

Кои са най-предпочитаните Heating радиатори

Adax Glamox конвектори

От гледна точка на размерите, сред най-купуваните са ниските, но издължени модели от серията Adax Glamox, които имат способността едновременно да загряват голямо количество въздух за единица време. Това ги прави ефективни в бързото наваксване на зададената температура и нейното продължително поддържане.
В случаите, когато мястото на свободната стена е малко, често предпочитани са уредите с тесен, но висок корпус, осигуряващ същата ефективност, като при издължените модели. По този начин клиентите имат възможност за гъвкав избор спрямо предвиденото за монтажа на уреда място.

Кои са най-купуваните видове

Сред отделните видове конвектори Adax Glamox в специализираните онлайн магазини най-предпочитани си остават:
• стенните модели – важи за моделите с естествена конвекция, където уредът се намира по-близо до пода, загрявайки студения въздух – така поддържа най-добър комфорт;
• с принудителна или естествена конвекция – в първия случай е добавен вентилатор, което спомага за по-бързото затопляне, но уредът не е 100% безшумен. Вторите не издават никакъв звук при работата си;
• с електронен или дигитален термостат – вторият е по-прецизен при поддържането на комфорта и е по-ефективен в икономията на електроенергия.