Кой е най-големият залог в света?

Една от най-големите индустрии в наши дни е хазартната. Няма спор, че в този сектор участват голям брой парични средства. Най-популярните залози в световен мащаб са спортните. Именно чрез тях са спечелени и някои от най-големите печалби, за които всеки залагащ си мечтае. Освен това обаче точно на спортни събития се правят и едни от най-големите залози. Невинаги те са успешни, но когато са, печелившите имат повод да почерпят. Няма как да стане ясно колко точно е най-големият приет залог от страна на даден букмейкър, понеже тази информация може завинаги да остане в мемоарите на оператора. Въпреки това има доста данни по темата, които са на показ за всички любители на спортните залози. Поне според наличните данни най-големият залог в света ще ви смае, но освен него има и други явни печалби, които показват, че някои хора имат голям късмет или просто разбират от залози.

 

Били Уолтърс – запомнете това име

 

Някои от вас може и да са чували за него, но със сигурност той е неизвестен на повечето. Били Уолтърс е американец, който се занимава професионално със спортни залози. Неговият опит надхвърля 30 години, а нетното му състояние към 2014 година се оценява на повече от $100 милиона. Били Уолтърс разработва различни модели, с които анализира мачове от лигата по американски футбол, както и баскетболни срещи в САЩ. В своята история той е записал и доста загуби, но уменията, които показва в залозите, са наистина завидни и всеки сериозно залагащ би се впечатлил от тях.

 

Известно е, че най-големият залог на спортно събитие е направен точно от Уолтърс. В интервю пред една от известните телевизии в САЩ той признава, че е заложил $3.5 милиона за победа на аутсайдер в среща по американски футбол. И не става въпрос за каква да е среща, а за Супербоул през 2010 година, когато Ню Орлиънс се изправя срещу Индианаполис в решаващия сблъсък. Ню Орлиънс е тоталният аутсайдер, но Уолтърс залага парите си точно за тяхна победа.

 

Не е ясно в кой букмейкър е поставен залогът, но определено трябва да е някой, който позволява приемането на подобен залог. Не е ясна и печалбата на Уолтърс, но с оглед на това, че Ню Орлиънс са били аутсайдери, то тя би трябвало да е доста сериозна. Избраниците на Уолтърс печелят Супербоул при резултат 31-17 и се поздравяват с първи спечелен финал, а също така донасят на Уолтърс голяма печалба. С този залог той показва, че има логика в спортните залози, която може да се следва и може да донесе доста печалби за залагащите.

 

Сбъднатата мечта на Фред Крагс

 

Често се появяват залагащи, които избират своите прогнози съвсем случайно и залагат на тях смешна сума, колкото “да са в играта”. През 2008 година обаче подобен залог донася на мистър Фред Крагс умопомрачителна печалба. Едни от най-популярните типове залози във Великобритания са на конни надбягвания. Букмейкъри като Bet365 дори предлагат специални оферти за тях. При други пък могат да се срещнат разнообразни опции за прогноза. В платформата на Betfair има Спортна борса, където играчите залагат един срещу друг, но пък там не може да се залага на акумулатори. На своя 60-и рожден ден мистър Крагс избира 8 победителя от конни надбягвания, като ги комбинира в акумулаторен залог. Интересното е, че сред избраните от Фред победители има такива с имената “Сбъднатата мечта”, “Не толкова щастлив” и “Състезател завинаги”. Всички 8 селекции били с доста високи коефициенти, а късметлията заложил за тях едва 50 цента.

 

Ставката, на която бил потвърден залогът му, е 2 милиона, а след края и на последното състезание Фред Крагс бил по-богат с 1 милион паунда, след като получил чека си за успешната прогноза. Този пример определено показва, че понякога късметлийските залози могат да се окажат успешни.

 

Акумулатор за пример от Мик Гибс

 

Залозите на срещи от американската футболна лига са сред най-популярните в Щатите. Конните надбягвания пък са на сериозна почит във Великобритания, но по целия свят се гледа футбол. Именно на този спорт са падали и едни от най-големите печалби. В тази история отново не става въпрос за голяма сума заложени пари, но пък е интересно да видим колко може да спечели човек със залог от 30 цента, когато си разбира от работата. Подобни суми на залог може да търсите и в сайта на Winbet, понеже не навсякъде се приемат залози под 1 лев.

 

Мик Гибс конструира покриви в Англия, но освен това неведнъж е показвал и завидни умения в познаването на футболни резултати. През 1999 г. той печели 157 000 паунда със залог от само £2.50, като залогът му се състои от 9 футболни срещи от Европа. Две години по-късно той отново “избухва” със завидна печалба. Този път успешният му фиш включва 15 футболни мача от Европа, като последният двубой е финалът за Шампионската лига през 2001 година между „Байерн” (Мюнхен) и „Валенсия”. Прогнозата на Мик Гибс е немският тим да излезе краен победил и да вдигне трофея, както и се случва, но след дузпи. Те определено са били доста емоционални за англичанина, но в крайна сметка залогът му от 30 цента на 15 футболни срещи му донася печалба от 500 000 британски лири. Коефициентът на неговия фиш бил 1 666 666. Гибс определено е имал късмет, но и неведнъж е доказвал уменията си. Важно е да се отбележи също така, че много от днешните букмейкъри имат максимален лимит на печалбата, която даден играч може да спечели. Сред българските оператори може да се доверите на Efbet, който избягва подобни лимити, но по света има оператори, които ги налагат.

 

Това бяха три истински истории от света на спортните залози, които бележат едни от най-запомнящите се печалби. Доста разпространена е тезата, че букмейкърите винаги печелят и наистина има логично обяснение за това. От друга страна обаче, има хора, които доказват, че може да се печели много от спортни залози, когато се отдели нужното време и се направят необходимите проучвания за конструирането на успешната прогноза.