Росица Илиева (вдясно)

Комисия от общината, „Напоителни системи” и ВК-Дупница ще търсят решение на проблема с липсата на вода за домакинства в Дяково, захранвани от дюкер 2 на язовир „Дяково”. Проблемът възникна, след като през ноември миналата година по заповед на МОСВ от „Напоителни системи” спряха водата, предназначена за промишлени нужди от язовира. От безводието страдат предимно възрастни и болни хора, които живеят в махала „Хановете” и покрай пътя за Бобов дол, в долната част на селото. „От 3 месеца нямаме капка вода. Не питайте как се справяме, като освен всичко друго сме и болни. На тия години – без вода… Страшно е”, оплакват се потърпевши.

Язоври „Дяково”

Прави ли се нещо за разрешаване на проблема, попитахме кмета на Дяково Росица Илиева. „Във вторник комисия от „Напоителни системи”, ВиК и общината ще бъде на място, за да търси решение. Без вода са 4 къщи – на Димитър Попов, Невена Попова, Иванка Попова и Асен Петков, който има и заведение на главния път. Те са били свързани на стария дюкер, а след това при изграждането на новия дюкер през 1994 г. са се свързали с него и никога не са ползвали вода от водопровода на ВиК. Към тях няма водопровод на ВиК. Реагирала съм навреме и съм направила всичко, което зависи от мен. Ходих в „Напоителни системи”, оттам ми казаха, че не могат да нарушат заповедта. След това отидох в общината, обясних всичко и написах докладна записка до кмета Методи Чимев. Докладната е от 8 януари и въз основа на нея е сформирана комисията. Оптимист съм. Мисля, че проблемът ще се реши, но трябва време. Посред зима водопровод не се прави лесно”, каза Росица Илиева.

1 коментар

  1. Ако тази снимка е актуална към момента за яз.Дяково,то е имало и периоди когато се е виждала и другата кула и не е е имало заплаха от режим.

Comments are closed.