Monday, July 15, 2024
HomeРегионБлагоевградКорнелия Нинова в Благоевград: Обстановката в страната е турбулентна

Корнелия Нинова в Благоевград: Обстановката в страната е турбулентна

Бившият лидер на БСП Корнелия Нинова даде първата си пресконференция, след като подаде оставка и бе отстранена от поста на председател на левицата. В Благоевград, от където тя избра да стане депутат в 50-ото Народно събрание Нинова коментира актуални теми и въпроси, свързани с дейността и като народен представител, отказвайки да отговаря на вътрешнопартийни въпроси, предаде Фокус.
По думите ѝ към момента в България политическата обстановка е доста турбулентна.
“В тези политически и вътрешнопартийни спорове се пропуска нещо изключително важно според мен. Сигурна съм, че и вие не го знаете, а касае всички български, включително и областта, която представлявам като народен представител. Служебното правителство внесе в Народното събрание промяна в държавния бюджет. Актуализация на държавния бюджет и друг път е правена в средата на годината, но искам да отбележа, че този път предложението касае инвестиционната програма на общините. Помните, че в 49-тия парламент се прие една много сериозна общинска инвестиционна програма, която засяга ежедневнието на хората – улици, ВиК мрежи, пречиствателни станции, спортни площадки, училища, детски градини“, каза още тя.
От думите на Корнелия Нинова стана ясно, че изненадата във въпросната актуализация на бюджета е, че има промяна в общинските проекти. Тя коментира, че по отношение на Благоевградска област има внесени 180 проекта, които са внесени за корекция в Народното събрание. Нинова обясни, че вече е провела среща с част от кметовете в Благоевградска област във връзка с въпросната актуализация, като част от тях са казали, че са наясно с корекциите, но други не са били.
“Кметовете не трябва да се притесняват, но трябва да са в непрестанен диалог с Министерството на финансите, с Министерството на регионалното развитие и благоустройството, с депутатите от региона. Има въпроси. Има какво да се обсъжда. Не казвам, че е опасно, но обръщаме внимание на този факт. В този хаус, в тези вътрешно политически проблеми това може да мине тихомълком и никой да не му обърне внимание, а е хубаво нещата да се изпипват в детайли, защото засягат много хора“, коментира още тя.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular