• Катастрофиралият автомобил е шофиран от 17-годишно момиче с книжка, издадена в САЩ

  •  БМВ-то летяло със 150 км/ч, преди да се забие в дърво

 

Сатовчанското село Кочан потъна в скръб след трагичната смърт на 15-годишната Надя А., която загуби живота си в жестока катастрофа на пътя за Ваклиново. Момичето е починало от травмите си в линейката на път за болницата в Гоце Делчев.

Без опасност за живота са останалите 4 девойки, пътували в  джип БМВ Х5, който се удари в дърво край село Кочан.

В гоцеделчевската болница оперираха две от ранените непълнолетни момичета. Шофьорката – 17-годишната Айтен, е с травми на главата. Наранен е и единият й крак, съобщиха от гоцеделчевската болница. Според лекари тя е наясно какво се е случило. 15-годишна нейна спътничка е с леки охлузвания. 2 от момичетата са настанени в Ортопедично отделение, а други 2 – в Хирургично.

Пострадалите спътнички остават под лекарско наблюдение. Състоянието им е стабилно. Според лекари оцелелите момичета са извадили невероятен късмет, че са се разминали със сравнително леки наранявания.

Кървавият инцидент потресе Сатовчанско. Стотици поднесоха съболезнования на почернените роднини. Шокът е огромен за местните хора, които още не могат да повярват, че ваканцията на петте момичета е завършила по толкова трагичен начин. Близки на Надя споделят, че тя е била много лъчезарно и приветливо момиче.

Припомняме, страшната катастрофа стана в събота следобед. Непълнолетните момичета, деца на работещи в чужбина, се качили в джипа, собственост на бащата на Айтен, за да се повозят до съседното село. Единствено Айтен притежавала американско свидетелство за управление на МПС. Момичетата непрекъснато подканяли шофьорката да увеличи още и още скоростта. От кадри, публикувани във фейсбук профила на едно от момичетата малко преди инцидента, се вижда, че превозното средство е хвърчало с много висока скорост. Снимките са направени в 15,15 часа, а катастрофата е станала в 15,30 часа. Вижда се, че скоростта е 150 километра в час. Водачката не е успяла да овладее джипа, който излиза от пътното платно и се удря в крайпътно дърво.

Експертът Богдан Милчев коментира пред Би Ти Ви тежката катастрофа: „Законът казва две неща: първо, в него е посочено на каква възраст каква категория автомобил можеш да управляваш. В случая такъв автомобил може да се управлява след 18-годишна възраст. Следващото нещо, което е посочено, е, че български граждани могат да управляват с чуждестранно свидетелство, извън ЕС, до три месеца от влизането в страната“, обясни Милчев. Той допълни, че в тази ситуация водачът няма 18 г. и не може да управлява автомобил от тази категория.

След трагичния инцидент полицията в Гоце Делчев е образувала досъдебно производство. Разследването на причините за катастрофата продължава.

 

 

 

 

 

1 коментар

  1. Най- професионално написаната статия.
    Някой от журналистите нямат граници, опитвайки се да “разкрасят” статията си.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here