/видео/Красивата благоевградчанка Мина Сучева дебютира в поп музиката с песента си „Остава”

 

Благоевградската певица Мина Чавдарова Сучева – MINA дебютира с песента си „Остава”. Музиката е дело на Евелина Христова – певица в хор „ Мистерията на българските гласове“ и „Ева Квартет“. Аранжиментът е направен от Димитър Христов – диригент на оркестъра за народна музика към БНР, а текстът е на самата MINA. С видеоклипа към песента се заеха Марио Диновски, Евгени и Евтим Пудини.

В него взеха участие актьорите: Ивайло Парпулов, Ованес Торосян и Зафир Раджаб. Текстът на песента изразява вътрешния свят на Мина, като това е отразено и във видеоклипа, представящи я като вечно търсеща, но намираща само себе си. Майка на Мина е хореографът Жана Сучева от Благоевград, която по време на екскурзия на благоевградчани до Италия буквално им подпали краката с българските хора.

Мина Сучева е родена в Благоевград, където завършва Езикова гимназия „Акад. Людмил Стоянов“, но открива, че голямата й страст е музиката и поема пътя към голямата сцена. Завършва Национална музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ със специалност поп и джаз пеене, а в момента е на път да завърши  магистърската си степен. Участвала е в два мюзикъла – Footloose и Cabaret, поставяни на сцените на Младежки театър „Николай Бинев“ и Национален музикален театър „Стефан Македонски“. Едва на 23 години, Мина е покорила много сцени в България, като една от тях е небезизвестната „Арена Армеец“.