Куриоз! Полицията в Перник издирва под дърво и камък бившия си шеф Валентин Бучински

Разлепиха съобщението за дисциплинарното му уволнение, неоткриваем е на посочените от него адреси

Бившият директор на пернишката полиция старши комисар Валентин Бучински не е бил открит на посочени от него адреси, за да му бъдат връчени заповедите за наложени наказания – дисциплинарно уволнение и отнемане на отличия на МВР.

Това наложило от отдел „Човешки ресурси“ да разлепят съобщение пред сградата на ОД на МВР, придружено от протокол за публично оповестяване. От него става ясно, че бившият директор на пернишката полиция не е бил открит, за да му бъдат връчени заповедите. Със заповед на министъра на вътрешните работи от служебното правителство старши комисар Бучински бе уволнен дисциплинарно за извършено тежко дисциплинарно нарушение от МВР. Вчера обаче съобщението вече го нямаше. Възможно е бившият шеф на пернишката полиция да е разбрал за случващото се и да е реагирал. Припомняме, че той бе отстранен временно в края на февруари и започна дисциплинарна проверка срещу него след подадени сигнали във вътрешното ведомство за грубо отношение към подчинените. Провокиран от отстраняването му от поста, в началото на март той демонстративно изхвърли всичките си ордени и отличия пред централата на МВР. “Бяха ми скъпи. Сега не означават нищо за мене“, заяви той и добави, че към него са се отнесли зле по политически причини. При това бил отстранен от длъжност, докато бил в болничен отпуск.

Валентин Бучински зае директорския пост през 2015 г. Пред медиите той заяви, че половин месец след като служебното правителство идва на власт, е разбрал, че ще бъде уволнен. Пред камерата на Нова телевизия тогава той разказа, че на 15 февруари при него отишли двама от съветниците на служебния министър на вътрешните работи. Казали му, че срещу него има множество сигнали от служители и те са длъжни да извършат проверка. Служебният министър Пламен Узунов издава заповед за отстраняване от длъжност на Бучински. Бучински обаче твърди, че сигналите са дошли два дни след като е освободен.

Бившият директор на МВР в Перник е известен със серията наказания, наложени от него на служители. Близо 90 процента от заповедите за наложени наказания обаче падат в съда.

С разлепеното на 9 май пред сградата на полицията съобщение се счита, че Валентин Бучински е уведомен и в срок от 14 дни трябва да се яви, за да получи заповедта си лично срещу подпис.

От протокола става ясно, че при неявяване в упоменатия срок документите ще се считат за редовно връчени.

В Перник пък вчера обикновени граждани, за които случаят си е шоу, коментираха: „Щом полицията не може да открие свой бивш служител, при това на отговорен пост, какво остава да реши случаите с телефонни измамници, крадци, автоджамбази, наркодилъри, подпалвачи на коли и разни други престъпници…” Факт е, че напоследък освен телефонни терористи апашите, разбиващи и ограбващи апартаменти, се превръщат в кошмар за хората от региона.