Кюстендил остана без вътрешноградски транспорт

Кметът Петър Паунов

Кметът П. Паунов: До момента не сме намерили превозвач, който е готов да изпълнява тези линии, нерентабилни са

 

Кюстендил е без вътрешноградски транспорт от Нова година. За това сигнализираха на общинска сесия съветниците Огнян Атанасов и Камелия Борисова. И двамата отправиха въпроси към кмета Петър Паунов, след като са получили оплаквания от граждани. “Това се случва, защото е изтекъл договорът или има други проблеми? Ако договорът е изтекъл, кога се предвижда подписването на нов такъв и откога кюстендилци ще може да се възползват от услугите на т.нар. „маршрутки“, които се ползват от тези, работещи в крайните фирми в града”, попита инж. Атанасов.

“И при мен постъпиха запитвания от наши съграждани във връзка с липсата на вътрешния транспорт. Това касае хората от крайните квартали, които с такъв транспорт се придвижват към центъра. Въпросът им е ще бъде ли възстановен вътрешноградският транспорт и кога?”, бе питането на Камелия Борисова.

Камелия Борисова

„До момента не сме намерили превозвач, който е готов да изпълнява тези линии, тъй като са абсолютно нерентабилни. Предстои ни среща с превозвачите, за да може да се обсъди възможен график и да се пусне нов пакет от мерки. Предстои да бъдат обявени нови обществени поръчки. За съжаление тази култура на ползване на градския транспорт не носи достатъчно дивиденти, очевидно балансираните и компромисни цени на таксиметровите услуги също помагат за това. Предстои сериозна работа с превозвачите и експертите“, каза в отговор кметът Паунов.