Легендарният футболист и треньор на „Беласица“ Никола Шаламанов приключи треньорската си дейност

 

Управителят на ОФК Беласица Георги Петров

Последната сбирка на треньорския съвет на ОФК „Беласица“ се проведе в комплекс „Авалон“, тъй като петричкият клуб все още няма свой дом и продължава да митарства. В присъствието на управителя на ОФК „Беласица“ Георги Петров се направи анализ на изминалото първенство. На всеки бе дадена думата да каже какви трудности са го съпътствали до момента и какво предлага за подобряване на нещата.

Уточнено бе старши треньорът на юноши старша възраст да бъде и помощник-треньор в мъжкия тим. Децата набор 2003 и 2004 година ще се водят от възпитаника на ЮЗУ „Н. Рилски” Боби Гущеров. Юноши младша възраст ще се водят от възпитаника на НСА Васил Чергов.

Доайенът на треньорите в клуба Никола Шаламанов се отказва от активна дейност, след като работи в клуба в продължение на 40 години – от 1977 година до сега. Той ще продължава да наблюдава заниманията на колегите си за в бъдеще и при възникване на нужда ще помага. Очаква се кметът на община Петрич Димитър Бръчков съвместно с УС на ОФК „Беласица“ да зачетат Никола Шаламанов по достоен начин.

„Радващото е, че доста деца се връщат от школата на „Пирин“ (Благоевград), защото там отборите на набор 1999 и 2000 се разформироват. При това положение всички наши момчета от тези набори ще подсилят нашите отбори на юноши младша и старша възраст, които през следващото първенство ще играят в зона София. Единствено детският отбор остава да играе в областното първенство. Ще трябва да се търсят допълнителни средства, за да може да се осигури нормалното участие на отборите в зонална група София. Все още нямаме яснота кой ще е новият старши треньор на мъжкия отбор на ОФК „Беласица“. Продължават разговорите с класни футболисти, играли до момента в други отбори извън Петрич. Надявам се до няколко дни всичко да бъде изчистено и да започнем спокoйно лятната подготовка”, сподели управителят на ОФК „Беласица“ Георги Петров.