Лек автомобил се качи върху мантинелата и се преобърна по таван на АМ „Струма“ край Дупница

Лек автомобил се качи върху мантинелата и се преобърна по таван на АМ „Струма“ край Дупница, по чудо при каскадата няма пострадали.

Пътният инцидент стана към 19 часа вчера при 61-и километър в платното в посока София, на 1.5 км. преди отбивката за Дупница, Бобов дол и Кюстендил. На плавна лява крива лекият автомобил Ланчия, движещ се в посока София, се отклонява надясно, десните колела се качват върху началото на забитата в земята мантинела. Тя подейства като обръщач при каскадите, изпълнявани на две странични колела. Десетина метра десните колела се плъзгат върху мантинелата, а левите – по асфалта. След това автомобилът се обръща, пада на лявата си страна, а след това и по таван, после се завърта на пътното платно, обръщайки се обратно на посоката си на движение. Лайсна от мантинелата се забива като сабя под предния мост, без да прониже купето и нарани хората вътре.

Двамата пътници – мъж и жена остават да висят в купето на коланите си с главите надолу. Преминаващи им помагат да излязат, като за щастие никой не е пострадал. На място пристигнаха две патрулки, причините за инцидента се изясняват.

Подробности в печатното издание.