Летяща от 8-ия етаж мазилка спука черепа на 6-годишната Пламена в Перник, кметът Церовска: Направена е операция, детето е спасено

Бащата: Парчето се е отчупило от жилището на пенсиониран строител

Кметът на кв. „Изток” Емил Костадинов: Назначена е проверка

Мазилка от панелен блок се срути върху главата на 6-годишната Пламена от Перник, която се размина със смъртта на косъм. Инцидентът е в пернишкия квартал „Мошино”, а парчето мазилка е полетяло от 8-ия етаж на сградата. Съседка, станала свидетел на  инцидента, разказва, че стоели пред входа на блока заедно с момиченцето и майка му. Мазилката започнала да пада върху тях точно когато тръгнали да се прибират. Пострадала най-тежко малката Пламена, върху чиято главичка се стоварил огромен къс мазилка, която спукала черепа на детето. Майката, пред която също се стоварило голямо парче от нея, не пострадала по чудо. „Мазилката я удари по главата. Над мен също летяха малки камъчета. Моята глава също беше цялата в цимент. Детето не беше изпаднало в безсъзнание, плачеше, а от главата му течеше кръв. Едни момчета го закараха до болницата в Перник”, разказва пряката свидетелка на кошмарната случка. „Детето е пострадало от удар в главата. То сега се намира в реанимацията на „Пирогов”. Направена е една операция. Ще се прецени до каква степен ще се наложи друга оперативна намеса”, коментира кметът на Перник Вяра Церовска.

„Назначена е проверка, която да установи какво е довело до падането на мазилката на блока”, коментира кметът на квартал „Изток” Емил Костадинов. „Операцията мина добре. Надяваме се да се оправи детето. Контактна е, говори. Аз след това разбрах, че е паднала мазилка. Съседите ни, чиято мазилка падна върху главата на Пламена, дойдоха да питат как е детето. Те са добри хора. Най-лошото е, че той е пенсиониран строител. Искам да благодаря на лекарите, че спасиха живота на детето ми”, заяви бащата на Пламена.

Видео гледайте тук

 

https://www.vbox7.com/play:7a50ab7fd4