Лечков заговори за “богати пенсионери” и “меки краставици”

Вицепрезидентът на футболната централа Йордан Лечков говори след фиаското в Унгария. Този път той изрази мнението си пред “Гонг”, където също така отговори и на нападките от страна на Димитър Бербатов и неговия екип, заявявайки, че това са “млади и богати пенсионери, които си търсят работа”.
Да припомним, че в сряда легендата от Благоевград Димитър Бербатов отново поиска оставката на ръководството на Българския футболен съюз, след двете загуби на националите ни по футбол в европейските квалификации.

Членът на Изпълкома на БФС Йордан Лечков за пореден път отправи критики към националите след лошия старт на квалификациите за Евро 2024 (загуби от Черна гора с 0:1 и от Унгария с 0:3). Той си позволи и иронични реплики: „Ако си купите краставици от борсата, дали ако си ги купите меки, докато стигнат на пазара или у вас ще станат твърди? Еми, това е. С това разполагаме. Като имаме меки краставици, извинявам се за сравнението, но не виждам по какъв друг начин…”, каза той за качествата на футболистите в националния отбор.

В същото време Лечков отново не видя вина – нито в себе си, нито в останалите членове на ръководството на БФС, за състоянието на представителния ни тим, както и за това, че при управлението на Борислав Михайлов сме пропуснали 5 световни първенства, а Евро 2024 явно ще е петият континентален шампионат без наше участие, написа в. „Сега“.