Sunday, July 14, 2024
HomeЗДРАВЕЗдравеЛимонът действа антибактериално, има 15 калории

Лимонът действа антибактериално, има 15 калории

 

%d0%b7%d0%b4%d1%80%d0%b0%d0%b2%d0%b5Барманите обикновено слагат резен лимон в чашите с питие за повече вкус. Децата пият чай с лимон, за да бъдат здрави, а много хора го консумират, за да пречистват организма си, да повишат имунитета и с цел отслабване. Лимонът има толкова много полезни свойства за организма, че ние сме свикнали да го използваме често в ежедневието си като добавка към храна или напитка. foodpanda подбра някои любопитни факти за него.

Името идва от азиатската дума за “кисел плод”. Смята се, че са отглеждани за първи път по Средиземноморието. Лимоновите дървета могат да раждат по 600 кг плодове на година. Дървото стига до 20 фута височина. Калифорния и Аризона произвеждат 95% от цялата световна реколта лимони. Днес британският флот изисква всички кораби да носят достатъчно лимони, така че всеки моряк да може да пие по една чаша лимонов сок на ден.

Средно един лимон съдържа осем семена и три супени лъжици сок. Има приблизително петнадесет калории във всеки плод.

Лимонът действа антибактериално. Лимоните се използват в козметиката за лице и коса. Плодовете били такава рядкост, че царете в миналото ги използвали като ценен подарък. Богатите викторианци садели лимони, за да покажат класа и престиж.
През февруари и март в различни градове на Френската Ривиера се организира фестивал на лимона.
Най-подходящото ястие за овкусяване с лимон е рибата.

RELATED ARTICLES

Most Popular