Ломонов сок и хималайска сол лекуват главоболието

 

%d0%b7%d0%b4%d1%80%d0%b2%d0%b5Мигрената е състояние, което може да ви изведе от ритъм за дълго време. Тя причинява такива болки в главата, каквито човек му се иска никога да не изпитва. Не само това, ами мигрената може да повлияе негативно всичките ви работни и лични ангажименти, настроението ви, ежедневните ви навици.

Кои са основните симптоми на мигрена:
Главоболие, продължаващо повече от ден-два
Замаяност
Гадене
Повишена чувствителност към миризми и звуци
Болки в очите и челото
Позиви за повръщане и повръщане
Страдащите от мигрена изпитват циклични пристъпи, които се провокират от различни обстоятелства. Няма точен механизъм, по който се активизира болката при мигрена. Факторите могат да са много и различни. Сред най-честите са:
Преумора
Напрежение
Стрес
Алкохол
Липса на сън
Проблеми със синусите
Алергии
Депресия
Дефицит на някои минерали
Дехидратация

За щастие има начин за справяне с мигренозните пристъпи, който можете да опитате. Той включва натурална хималайска сол и лимони. Те помагат срещу болката и спазмите, както и намаляват времето на протичане на пристъпа, пише az-jenata.bg.

Как да си направите напитка с лимон и хималайска сол срещу мигрена?
Трябват ви:
Сокът от 1 лимон
2 чаени лъжички хималайска сол
1 чаша вода

Смесете всички съставки. Изпийте сместа наведнъж и спазмите и гаденето трябва да започнат да отшумяват в рамките на следващите минути и часове. Хималайската сол действа като регулатор на хидратацията в организма. Тя предизвиква леко задържане на течностите в тялото, което помага да усвоите минералите в нея, както и витамините в лимона. Те имат отношение към потискането на болката и отпускат нервната система.

Тази комбинация не само помага при мигрена, но и има свойството да алкализира тялото, да извежда токсините от стомашно-чревния тракт и кожата, да стимулира имунната система, да понижава кръвната захар и да дарява организма с голямо количество минерали и микроелементи.