Това, което направихме, е, че алармирахме обществото, че предстои увеличение на цените на превозите, ако правителството не предприеме антикризисни мерки, каза Магдалена Милтенова, председател на Конфедерацията на автобусните превозвачи.
По думите ѝ отношението на правителството към транспортния бранш е арогантно и некомпетентно.
“Защото никой не осъзнава, че това, което се случва – увеличението на цената на толтаксите и горивата, тази сметка ще плати българският потребител. Тази сметка няма да плати само превозвачът, ще я платим всички ние през увеличението на цената на билета и през увеличението на цената на стоките и храните”, коментира Милтенова.
Преди вота на недоверие беше гласувано увеличението на толсистемата, нейният обхват и нейната цена. Ние видяхме как правителството подкрепи една корупционна схема, предложена от МРРБ. От месеци алармираме, че парите от толтаксите се крадат, отказаха да направят одит на толсистемата и виждаме поредния корупционен скандал, който се заформя. Българският народ продължава да обеднява, защото факт ще бъде увеличението на всички стоки и услуги, каза още Милтенова.
Цената се формира не само от толтаксите, тя се формира и от цената на горивата. Ние не можем да издържим без подкрепа на държавата, а държава няма, е мнението ѝ./БНТ

Междуградските автобусни превози може да поскъпнат с 20%