Магдалена Милтенова: Не можем да издържим без подкрепа на държавата, а държава няма

Това, което направихме, е, че алармирахме обществото, че предстои увеличение на цените на превозите, ако правителството не предприеме антикризисни мерки, каза Магдалена Милтенова, председател на Конфедерацията на автобусните превозвачи.
По думите ѝ отношението на правителството към транспортния бранш е арогантно и некомпетентно.
“Защото никой не осъзнава, че това, което се случва – увеличението на цената на толтаксите и горивата, тази сметка ще плати българският потребител. Тази сметка няма да плати само превозвачът, ще я платим всички ние през увеличението на цената на билета и през увеличението на цената на стоките и храните”, коментира Милтенова.
Преди вота на недоверие беше гласувано увеличението на толсистемата, нейният обхват и нейната цена. Ние видяхме как правителството подкрепи една корупционна схема, предложена от МРРБ. От месеци алармираме, че парите от толтаксите се крадат, отказаха да направят одит на толсистемата и виждаме поредния корупционен скандал, който се заформя. Българският народ продължава да обеднява, защото факт ще бъде увеличението на всички стоки и услуги, каза още Милтенова.
Цената се формира не само от толтаксите, тя се формира и от цената на горивата. Ние не можем да издържим без подкрепа на държавата, а държава няма, е мнението ѝ./БНТ

Междуградските автобусни превози може да поскъпнат с 20%