„Малеш” и македонският „Василиево” завършиха с 0:0 в Струмяни

 

36-15-02-269-15-03-%d1%81%d1%82%d0%be%d1%8f%d0%bd-%d1%82%d1%80%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%be%d0%b2
Международната контролна среща между отборите на „Малеш Микрево” и македонския „Василиево” се игра на терена с изкуствено покритие в Струмяни и завърши при нулево равенство.
През първата част на срещата двубоят беше много напрегнат, изпъстрен с доста интересни голови ситуации и добри намеси на защитите и вратарите на данта тима. Стражът на домакините Александър Седелчанов на три пъти прояви майсторство и отрази отблизо ударите на македонските нападатели. Шансове за отбелязване на голове имаха и възпитаниците на Стоян Тросков в лицето на Димитър Кокалков, Радослав Пецанов и Даниел Давидков, но не бяха достатъчно концентрирани срещу стража на гостите.
През втората част на срещата постепенно физическите сили на футболистите от „Малеш” отпадаха. Това обаче не остана незабелязано от наставника Стоян Тросков, който реагира незабавно и извърши четири смени. Отборът на „Василиево” по-често се озоваваше пред наказателното поле на домакините, но отново на висота бе отличния като цяло в този мач вратар Александър Седелчанов. Домакините разчитаха на контраатаки най-вече по крилата чрез Радослав Пецанов и Йордан Чорбаджийски. В самия край на срещата дясната странична греда на отбора на гостите уцели младия Мартин Иванов.
„Доволен съм много от тази контролна среща. Срещнахме един много добър отбор, който е участник в трета лига на македонското първенство. Техният бюджет е 35 хиляди евро и всеки един от футболистите им получава по 200 евро месечна заплата и още толкова премии. Доволен съм от футболистите, на които гласувах доверие. Следващият ни контролен мач е на 26 февруари от 15 часа срещу отбора на Първомай на стадиона в Струмяни”, сподели старши треньорът на „Малеш” Стоян Тросков.