С голове на Димитър Владимиров и Димитър Чечев футболистите на дупнишкия „Марек” победиха коравия отбор на „Пирин” (Гоце Делчев) в мач от 12-ия кръг за първенството на ЮЗ трета лига и по този начин отново са на върха на таблицата на групата.

С куп проблеми заради наказани и болни футболисти старши треньорът на „Марек” Светослав Георгиев успя да мобилизира наличните момчета, като не пропусна да им заяви преди двубоя, че само при победа могат да останат водачи на групата. Те разбраха наставника си и дадоха всичко от себе си, раздавайки се на 100% на терена срещу един от добрите отбори в групата – този на „Пирин” (Гоце Делчев). В 7-ата минута при образцова атака на домакините Димитър Чечев изведе Димитър Владимиров пред наказателното поле на гостите и вратарят им бе принуден да извади топката от мрежата си за 1:0. До края превесът в играта на домакините бе явен, но само веднъж Димитър Чечев след пробив по фланга насочи остро топката през куп играчи в наказателното поле на гостите, но до нов гол не се стигна.

След почивката отново играта се диктуваше от отбора на „Марек”. Веско Любомиров, Димитър Чечев, Александър Близнаков се озоваваха в удобна позиция за стрелба, но все нещо не им достигаше да покачат резултата. В 74-тата минута феновете на „Марек” ликуваха за втори път. Тогава след пробив по десния фланг на Веско Любомиров той видя свободния Димитър Чечев около мястото за изпълнение на дузпи и от движение топката бе изпратена в мрежата зад стража Абди Абдиков за 2:0.

Снимки: Симеон ИЛЧЕВ

Последния шанс за гол домакините проиграха в 82-рата минута, когато Иван Георгиев изскочи очи в очи с Абдиков и вместо да го елиминира, реши да стреля, но сгреши. Последният съдийски сигнал на главния съдия Вилиян Видинов дойде при резултат 2:0 за отбора на гостите. Много радост от ръководството и треньорския щаб, футболистите и феновете на „Марек” и имаше защо. Макар и с куп проблеми от различен характер, футболистите на „Марек” надмогнаха всичко и спечелиха нови три точки, което ги бетонира на върха на таблицата.

„Важни бяха трите точки срещу отбора на „Пирин” (Гоце Делчев), чиято игра бяхме разучили много добре. Благодаря на всички състезатели, че удържаха със стиснати зъби в този двубой. Давам добре оценка и на влезлите в игра Иван Влахов, Иван Георгиев и Петьо Иванов, които макар и невъзстановени, някои от тях, направиха всичко възможно за честта и авторитета на „Марек”. Специални благодарности и към нашите верни приятели – феновете, които от първата до последната минута окуражаваха футболистите”, сподели старши треньорът на „Марек” Светослав Георгиев.