Дупничани ще имат тежки срещи още в началото на новия сезон
  • За дълго време извън игра остава Джордж Николов, който преди няколко дни беше опериран

„Марек“ ще има тежката задача да гостува на „Септември“ в Симитли в първия си официален мач след завръщането в професионалния футбол. Жребият отреди тежка програма за дупнишкия клуб, който в първите пет кръга на Втора професионална лига ще се изправят срещу отбори като „Септември“ (София) и „Миньор“ (Перник), които не крият амбициите си за челните места.
„Съперникът ни разполага с много класни състезатели още от миналия сезон. Отделно от това, те се подсилиха и с някои добри играчи по време на лятната пауза. Доколкото разбрах в последните дни са привлекли Запро Динев, който остана добри впечатления в „Септември“ (София). Всеки момент трябва да се разберат и с опитен футболист като Влади Златинов, който ще вдигне нивото им още повече“, коментира пред „Вяра“ президентът на „Марек“ Цветан Видински.
Все пак той не губи оптимизъм и се надява, че младите момчета от Дупница ще направят всичко възможно, за да спечелят поне точка от дебюта си в професионалния футбол.
Акостиралите на стадион „Бончук“ през лятото футболисти са на линия и по всяка вероятност по-голямата част от тях ще започнат като титуляри в Симитли.
Твърдо аут за дълго време остава Джордж Николов, който преди няколко дни беше опериран заради скъсани предни кръстни връзки на коляното. От състава отпада и Даниел Васев, който пък претърпя хирургическа интервенция от херния и в момента се възстановява.
Двубоят е в събота от 19 часа на стадиона в Симитли.
Междувременно на спортното съоръжение в Дупница усилено продължават да се извършват ремонтни дейности с надеждата да бъде получен лиценз и „Марек“ да играе домакинските си мачове пред собствена публика. В противен случай дупнишкият клуб ще бъде принуден да приема съперниците си именно в Симитли, или в Радомир.

Димитър ИКОНОМОВ