„Марек” чака за битка „Спартак” Плевен на „Бончук”

Отборът на дупнишкия „Марек” е сред първите в челото на таблицата, само с 3 точки по-малко от лидера „Септември” София, и 1 по-малко от втория „Спартак” Варна, които са с 19 точки. Това стана след заслужената победа в изминалия кръг срещу „Марица” в Пловдив с попадение на Николай Ганчев.

Време за почивка на футболистите от Дупница нямаше. Старши треньорът Танчо Калпаков успя да проведе три занимания за петъчния двубой, в който ще домакинстват на 11-тия във временното класиране отбор на „Спартак” Плевен.

Единственият футболист, който до последно ще бъде под въпрос за този двубой, е капитанът Александър Близнаков, който не взе участие в изминалия мач срещу „Марица”  заради контузия, като дори не бе включен и в разширения състав.

„За нас всеки мач е важен. Не бива да подценяваме противниковите отбори и да се заблуждаваме от временното класиране в таблицата. Трябва да се съсредоточим върху нашата игра, да се раздаваме докрай на терена и да се спазват указанията, които съм дал. Надявам се в петък , който е почивен ден, да дойдат повече фенове на „Бончук”, за да ни подкрепят от трибуните, защото те са част от успехите на „Марек”. Напоследък отборът на „Спартак” Плевен записа три поредни победи, което говори, че са във възход, и трябва да бъдем внимателни, ако искаме да излезем с настроение от двубоя. За Александър Близнаков мога да се произнеса едва след последната тренировка и след разговор с него”, сподели Танчо Калпаков.

Този мач ще бъде ръководен от Любомир Вушовски, асистиран от Тодор Великов и Ангел Станчев.

Ташко Сульотов