Мачове за престиж, чест и оцеляване предстоят на терените в Югозапада

Орлин Старокин и Иван Вълчанов от Рилски спортист. Отборът на Самоков със сигурност остава в групата

Нови шест мача ще се играят на 3 юни, събота, от 18 часа от 12 кръг-последен за първенството на ЮЗГ2, фаза 2. В битка за оцеляване един срещу друг ще се изправят отборите на Пирин (Разлог) и Левски Раковски.

На стадион „Александър Шаламанов” в кв.”Овча купел” в столицата ще се срещнат отборите на Славия ІІ и Рилски спортист (Самоков). Този мач ще бъде за престиж, защото и двата отбора се намират в челото на таблицата и ще играят и през следващото първенство в групата. В отбора на домакините няма да вземе участие наказаният Светослав Николов за получения червен картон в последния мач срещу Оборище (Панагюрище), завършил на стадион „Сарая” със загуба за белия тим. В отбора на гостите няма да вземе участие Стефан Неделчев, който е наказан с лишаване от участие в една среща за натрупани пет жълти картони.

На стадиона в Герман ще се срещнат отборите на Септември ІІ (София) и Надежда (Доброславци). Отборът на гостите са сигурен изпадащ от групата и при това положение е възможно да играят само за престиж. Дублиращият отбор на Септември (София) ще играе за победа и по-добро класиране в таблицата. В отбора на Надежда няма да вземат участие наказаните с лишаване от участие в една официална среща заради получени червени картони в последния мач срещу ЦСКА 1948 ІІІ Атанас Вангелов и Стилиян Симеонов. В същия мач отборът на Надежда претърпя загуба с 0:1 и стана сигурен изпадащ от ЮЗ Трета лига.

На стадион „Христо Ботев” в град Ихтиман местният Ботев ще домакинства на Пирин (Разлог). За домакините мачът е само за престиж и при победа може да се придвижи по-напред в таблицата. Това, разбира се, не се отнася за Пирин, които само при успех съхраняват надеждите си за оставане в ЮЗГ и през следващото първенство. Наказани футболисти няма и от двата отбора, така че всички ще бъдат на разположение на наставниците си.

На стадион „Раковски” отборът на Левски Раковски ще домакинства на Левски ІІ (София). При победа за отбора на домакините и загуба на Пирин (Разлог) в Ихтиман отборът на домакините има шанс за оцеляване в групата и участие в трета лига и през следващото първенство. В тима на Левски Раковски няма да вземе участие Владимир Тенев, който е наказан с лишаване от участие в една официална среща за получения червен картон в изминалия мач срещу Пирин (Разлог), когато претърпяха загуба с1:2.

В град Гоце Делчев ще се срещнат отборите на местния Пирин и Оборище (Панагюрище). Този мач не е от значение за отбора на домакините, които са сигурен изпадащ от групата. При това положение е възможно да се борят само за достойно представяне. Няма да бъде на разположение на треньорския щаб Добрин Денев, който получи червен картон в изминалия мач срещу дублиращия отбор на Левски (София). Футболистите на Оборище (Панагюрище) при победа ще се придвижат по-напред в таблицата за класиране. Те си осигуриха преждевременно оставането в групата и за следващото първенство на ЮЗГ.

На стадион „Летище” ще се срещнат отборите на ЦСКА 1948 ІІІ и Гранит (Владая). Отборът на гостите е сигурен изпадащ и е възможно да играят само за престиж. Няма да бъде на разположение на треньорския щаб Виктор Георгиев, който е наказан с лишаване от участие в една среща за натрупани пет жълти картони. Отборът на домакините – ЦСКА 1948 ІІІ – при победа ще се придвижи по-напред в класирането. В този мач треньорският щаб няма да може да разчита на Виктор Василев-наказан с лишаване от участие в една среща за натрупани пет жълти картони и Симеон Василев-наказан също с лишаване от участие в една среща, но за получен червен картон в изминалата  среща, гостувайки на Надежда в Доброславци.

Ташко СУЛЬОТОВ