Мачът за Купата на АФЛ Марек-Балкан е отложен

Снимка: Старт Фото

Мачът между отборите на Мареки Балкан (Ботевград) от турнира за Купата на АФЛ се отлага и няма да се играе по програма. Срещата бе насрочена за 8 март от 16 ч., но ще се проведе на по-късен етап. Отлагането е по искане на дупничани, които посочиха за това медицински причини и сгъстен цикъл от мачове.

Председателят на ЗС на БФС Петко Петков потвърди информацията и заяви: „Мач между отборите на Марек и Балкан (Ботевград) за Купата на АФЛ на стадиона в град Елин Пелин в сряда няма да има. СТК към ЗС на БФС се събра, разгледа мотивите от страна на ръководството на ОФК Марек за отлагане на срещата  и взе това решение. Допълнително ще бъде обявена нова дата за провеждане на вече отложения мач”.

Така следващата среща на Марек се превръща в изключително важна. В събота (11 март) от 15,00 ч. дупничани са домакини на Славия II в последния кръг от редовния сезон на Югозападната Трета лига, Група 1. Двубоят с дубъла на „белите“ е от съществено значение за точковия актив на тима от Дупница преди създаването на първа десетица с първите 5 от Група 2. От щаба на Марек се надяват дотогава вирусното заболяване, създало проблеми в отбора им, да отшуми и футболистите да бъдат на разположение на наставника си Танчо Калпаков.

Ташко СУЛЬОТОВ