Мая Манолова даде брифинг за новия законопроект, касаещ неизплатените заплати и прехвърлянето на фирми, БСП я бойкотира

 

Всички работници, които имат да получават заплати за последните три години, сега ще могат да си ги получат от Фонда за гарантиране на вземания от работници на фалирали предприятия. Това заяви на брифинг в парламента омбудсманът на България Мая Манолова.

“Вече ще е невъзможно да се прехвърлят фирми на клошари и по този начин реалните собственици да се измъкват безнаказано”, коментира тя и добави: “До тези промени се стигна заради усилената работа на народните представители. Това е законопроектът, по който и аз съм положила най-големи усилия.”

“Обединихме се около тези текстове, които депутатите приеха, и които ще направят празниците за тези служители по-добри. Нито един лев, който е дължим на работник, няма да бъде загубен”, каза още омбудсманът. По думите й в дебатите по текстовете са участвали представители на ГЕРБ, БСП, ДПС и Обединени патриоти.

На брифинга с Мая Манолова присъстваха представители на всички партии, с изключение на БСП. “Поканих Крум Зарков да присъства на този брифинг, защото положи много услия, но в последния момент явно е отказал да дойде”, обясни Мая Манолова на въпрос защо няма представител на БСП по време на изказванията пред журналисти.

“Жалко, че ръководството на БСП реши, че на този брифинг не трябва да има техен предстaвител, защото беше много важно да покажем на обществото, че Народното събрание може да работи обединено в името на важни въпроси за хората”. заключи омбудсманът на България.