Wednesday, July 17, 2024
HomeРегионСанданскиМежду телефонните си разговори Е. Панайотов и Я. Ангелов от „Народен съюз”,...

Между телефонните си разговори Е. Панайотов и Я. Ангелов от „Народен съюз”, герберът В. Попов и колегите им от ОбС успяха да гласуват и 30-милионния бюджет на община Сандански

М. Чорбаджийска долетя от Милано, за да се оплаче: Фирма  „Аделина Стил 99” изряза орехите в наследствения ми имот

01-%d1%81%d0%b0%d0%bd%d0%b4%d0%b0%d0%bd%d1%81%d0%ba%d0%b8-%d0%ba1
Кметът К. Котев (вдясно) обясни, че бюджетът е насочен към младите хора.

30-те милиона лева бюджет на община Сандански не бяха достатъчно интересна тема за съветниците в южната община.

По време на заседанието на ОбС Евгени Панайотов от „Народен съюз” не изпусна телефона си.

01-%d1%81%d0%b0%d0%bd%d0%b4%d0%b0%d0%bd%d1%81%d0%ba%d0%b8-%d0%ba4
Евгени Панайотов (вляво) и Янко Ангелов не спряха да говорят по телефоните си през цялото време.
01-%d1%81%d0%b0%d0%bd%d0%b4%d0%b0%d0%bd%d1%81%d0%ba%d0%b8-%d0%ba5
Г. Георгиев спокойно бърбореше по телефона си.

По-назад не останаха и д-р Васил Попов от ГЕРБ, който прояви такт, като дискретно закриваше уста с ръка – уж да не пречи на разискванията, и Янко Ангелов от „Народен съюз”. Герберът Георги Георгиев и представителят от Земедлески съюз „Александър Стамболийски” Румен Пачов също не се притесниха, че са на важно заседание, и се отдадоха на безконечни разговори.

01-%d1%81%d0%b0%d0%bd%d0%b4%d0%b0%d0%bd%d1%81%d0%ba%d0%b8-%d0%ba3
Общинските съветници заседаваха няколко часа.

01-%d1%81%d0%b0%d0%bd%d0%b4%d0%b0%d0%bd%d1%81%d0%ba%d0%b8-%d0%ba2

„Той нали си купи терен за частна автогара, какво го интересува повече какво става в общината. Панайотов прави сделки, продава си апартаменти, обяснява на клиентите какви са имотите”, коментираха гости на сесията.

Дали съветниците разбраха какво точно се случва в залата, не стана ясно, в крайна сметка те приеха с пълно мнозинство Бюджет 2017 на стойност 30 249 341 лв.

Все пак кметът Кирил Котев обяви, че бюджетът е завишен в сравнение с миналата година, като парите идват от целевото финансиране, ценовите пари от републиканския бюджет и от това, че средствата за земеделската гимназия в града ще минават през общината. Той уточни, че в парите не влизат сумите от проекти за 10 000 000 лв., като една част от проектите ще бъдат

приключени през тази, а други през следващата 2018 година.

Съветниците приеха да се отдаде на концесия второто ниво на стария пазар зад ГУМ за изграждане на паркинг. Концесионерът, който ще спечели пазара, ще трябва да изгради пешеходна зона на търговската улица. Предстои на следващи заседания съветниците да решат на кого и при какви условия ще бъде отдаден пазарът.

Народните избраници приеха да се отдаде на концесия стадионът в село Ново Делчево.

Съветниците сложиха цена от 50 лв. наем на час на стадиона в самия град. Четири отбора провеждат зимната си подготовка в Сандански. Около 2000 деца вземат участие във футболен турнир.

ОбС отмени Наредбата на стимулиране на раждаемостта на д-р Димитър Станоев – член на комисията по здравеопазване, интеграция и социални дейности. Парламентаристът Явор Аргиров поиска наредбата да влезе в сила от следващата година, а през това време „татковците да работят за повече деца”.

Сесията взриви М. Чорбаджийска, която долетя от Милано специално за заседанието, за да постави въпроса кой изряза многогодишните орехи в наследствения й имот. Оказа се, че става въпрос за „Аделина Стил 99”, фирма, приближена до кмета Андон Тотев. По времето на екскмета „Аделина стил 99” лапна почти всички поръчки за ремонти на уличната мрежа.

Съветниците обещаха да проучат нещата и да отговорят, но я посъветваха да не ходи в съда и да не съди фирмата, която изпълняваше почти всички поръчки по времето на кмета Андон Тотев.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular