Местна коалиция издига Кирил Стоев за кандидат кмет на град Радомир

Бившият областен управител на Перник Кирил Стоев ще бъде кандидат за кмет на община Радомир на предстоящите местни избори. На пресконференция Стоев съобщи, че ще води листа, издигната от местна коалиция и подкрепена от партиите “Продължаваме промяната”, “Демократична България”, Български земеделски народен съюз, ВМРО – Българско национално движение и Консервативно обединение на десницата. Представители на тези партии ще бъдат част и от листата за общински съветници и кандидат-кметове в населените места от община Радомир.Всички се обединихме от идеята за една нова визия за община Радомир, каза Стоев. Той очерта и петте приоритета от програмата си, върху които ще работи, ако бъде избран. Сред тях са инфраструктура, икономическо развитие, екология и опазване на околната среда, достоен живот на гражданите и развитие на културата спорта и туризма.

Решението за общото коалиционното споразумение бе представено от Василка Стоилова от БЗНС.

“Кирил има нашата подкрепа, което се вижда и от множеството политически сили, които застават зад него, но по-важното е, че има качества, заради които вярвам, че ще получи подкрепата на гражданите на община Радомир”, заяви депутатътот ПП-ДБ Никола Минчев.

Стоев е роден в Радомир. Той е софтуерен инженер. Завършил е магистратура по “Европейска интеграция” към Университета за национално и световно стопанство. Бил е кандидат за общински съветник от партия “България на гражданите”. Заема поста областен управител на Перник в периода януари – август 2022 г.