Министър Весела Лечева връчи отличието на дупнишкия градоначалник

Кметът на община Дупница инж.Методи Чимев получи приза в категория „Развитие на спорта“ за средна община в конкурса “Кмет на годината 2022”.
Той получи най-много гласове в платформата, в която от 15 до 30 септември всички можеха да гласуват в различните категории. Наградата на инж.Чимев връчи служебният министър на спорта Весела Лечева.

“Първо искам да благодаря на всички, които са гласували за община Дупница. Тази награда колкото е приятна, два пъти повече задължава. Подпомагаме всяка година 21 клуба от общината, където са ангажирани над 1000 деца в различните видове спорт. Подпомагането ще продължи, разбира се, защото Дупница е давала и дава национални състезатели в много спортове и то не на национално, а на световно ниво. Няма да ги изброявам, за да не изпусна някой. На спортните клубове помагаме и ще продължим да помагаме, разбира се, като ще наблегнем вече по-сериозно за търсене финансиране, с което да подобрим материалната база, за да имат още по-добри условия младите спортисти да се развиват”, коментира инж.Чимев.
В същата категория при малките общини призът отиде у кмета на Белослав Деян Иванов, а при големите – в Кърджали на инж. Хасан Азис.

Това бе десето юбилейно издание на престижните награди за местно самоуправление „Кмет на годината“ 2022. В досегашните издания, Община Дупница е печелила на два пъти в други категории.

Над 72 хиляди българи дадоха своя глас и избраха победителите в онлайн гласуването на кмета.бг. Тържествената церемония по награждаването се състоя на 4 октомври в зала „Джон Атанасов“ на София Тех Парк.

1 коментар

  1. и какво точно направи чиме за спорта тая година та му дават приз….. тия награди са пълна пародия…. наи смешния кмет по отношения на спорта зима награда за развитие на спрота…. това го нема никъде , Чиме смешен си

Comments are closed.