Мижав интерес към посещението на Кирил Петков в Дупница

При слаб интерес премина обявената предизборна среща с избиратели на „Продължаваме промяната” в Дупница. С повече от час закъснение на площада се появиха лидерът Кирил Петков, кандидатът за народен представител от област Кюстендил Георги Стамов и членове на предизборния щаб. Хора от съседните заведения се шегуваха, че журналистите, дошли да отразят проявата, са повече от участниците в нея.

„Ама вие какво очаквате? Той има корени от тук, а веднъж не се е поинтересувал лично какво става в този град. Щом той се срамува от нас, ето, да види, че и ние се срамуваме от него. Не знаем въобще кои са кандидатите на тази партия, защото никога не сме ги виждали в Дупница. Пък и по-добре”, това споделиха дупничани, които използваха хубавото време, за да посетят централното кафене на площада и наблюдаваха със скептицизъм случващото се при фонтаните.

„Тоя човек не заслужава абсолютно нищо, защото той „издокара” България до това положение. Заради него сме в криза. Нека да пита и да види колко безработни хора има тук и колко са тези дето едвам си купуват хляба”, ръкомахаше изнервено жена от Ресилово, станала неволен свидетел на предизборната проява. „Тези не направиха нищо, нищо! Освен за себе си и за собствената си паница, за никой друг не ги е грижа. Това са хора, които взимат хиляди и ни обясняват, че ние с 610 лв. живеем добре. На себе си ли да вярвам или на Кирил Петков? Едва се препитаваме. Искам да му кажа да се маха от държавата или да дойде да работи като нас и да се чуди как се изкарва месеца с такива пари. Тези всичките с костюмите и ризките, нямат представа каква е реалността”, смята семейството от Ресилово.

„Те не знаят колко струват дървата и колко струва токът. Никой не е дошъл тук да го слуша, защото вече никой не може да изтърпи нито да го гледа, нито да му слуша лъжите. Този човек не заслужава и един глас. Вижте, че води с него хора да му пляскат. Това е смешно. Не познавам един човек от нашето село, който ще гласува за него. А мисля, че и в цялата държавата вече няма кой да се излъже да го направи, защото доволни хора няма”, категорични са ресиловци.

Дори и с час закъснение, площадът на Дупница остана почти без желаещи да се ръкуват с лицето на „Промяната”. Малкото дошли, извън официалните лица, объркано се лутаха между агитационните материали на Николай Табаков от ДБ и тези на „Продължаваме промяната”, смятайки, че Табаков е местният кандидат, издигнат от партията на Кирил Петков.