Миньор (Перник) подкрепи 16-годишния Илиян, станал жертва на тормоз

Футболен клуб Миньор – Перник подкрепи 16-годишният Илиян, който стана жертва на брутален тормоз от страна на две момичета. Младежътпосети тренировката на „жълточерните“, запозна се с футболистите и за кратко се включи в заниманието.

На терена Илиян показа умения, като с добре насочени удари успя реализира няколко дузпи на влезлия в ролята на вратар треньор Виктор Райчев.

Видеоклип с насилие над десетокласника, който е със специални потребности, предизвика остра реакция в Перник, а всички в Миньор нямаше как да не застанат срещу несправедливостта и тормоза.

От клуба направиха подаръци на момчето, сред които и мачова фланелка от серията „От баща, на син…“. Илиян пък обеща заедно с баща си да подкрепи отбора в предстоящото домакинство срещу Балкан (Ботевград) в събота. Срещата е с начало 14 часа.

Подкрепа за Илиян заявиха и от детско-юношеската школа на миньорци.

„Ние от ДЮШ “Миньор“ Перник сме съпричастни с неприятните чувства, които преживя Илиян.

Даваме горещата си подкрепа и с желание го очакваме да се присъедини към тренировъчните дейности,с което ще допринесем за осъществяването на мечтата му да е част от нашето футболно семейство“, написаха от школата на официалната си страница във фейсбук.