Ръководството на Миньор (Перник) изрази крайното си възмущение от съдийството на Валентин Железов в мача с Монтана. Според “жълто-черните” реферът не е зачел “кристално чист гол” в последната минута.

Ето какво написаха от Миньор:

Новото първенство започна, а старите привички остават. Ръководството на Миньор Перник изказва разочарованието си от нивото на съдийството и притеснението от факта, че грешките са винаги в една посока – срещу жълто-черните, се казва в специална декларация на футболния клуб. И още:
„Поредната гавра с нашия клуб се случи в събота вечер по време на двубоя с Монтана, когато реферът Валентин Железов отмени кристално чист гол в полза на Миньор Перник в последната минута на редовното време. Това решение сякаш отговаря на въпроса защо най-интересният мач от кръга не бе телевизионен. А “свирката” на Железов накара дори съдийският наблюдател Коце Стоичков да се черви и да се чуди как да обяснява причината за кражбата спрямо нашия отбор.
Миньор Перник категорично осъжда превръщащите се в тенденция несправедливости спрямо клуба и привържениците му.
Притеснително е, че вече няколко месеца съдиите провеждат наказателна акция спрямо Миньор. Нека припомним, че през пролетта бяха показани цели седем (7) червени картона в само 5 (пет) гостувания, като повечето бяха нагледен пример за грешни отсъждания. В същото време реферите услужливо си затваряха очите, когато бе счупен глезена на наш футболист, за голове от засади в нашата врата или за неотсъдени дузпи в полза на Миньор.
Отново искаме да попитаме: “На кого пречи Миньор и защо? Кому е угоден този геноцид?”.
Едва ли Валентин Железов ще отгори. Както не го направиха Димо Димов, Георги Иванов, Красимир Костов, Станимир Тренчев…
А дали някой от техните началници ще го направи? Или поне ще вземе ли мерки?
Ние жалба срещу съдийството няма да пуснем. Излишни пари няма да харчим, защото не желаем да плащаме за чужди софри. Но няма да се откажем от това да се борим честно!“
Припомняме, че изпълнителният директор на Миньор Перник Велизар Димитров реагира остро на съдийското решение.
“Бях виждал много неща във футбола, но решението на г-н Железов да отмени кристално чистия ни гол в 89-та минута за сетен път показа защо нивото на българския футбол е такова и липсват сериозни инвеститори за развитието му. Рядко коментирам съдийските решения и винаги съм бил толерантен със съдиите. Поздравявам ги след мач дори да са отсъдили нещо в наш ущърб. Приемал съм пропуските за човешки грешки, но това, което направи Железов е престъпление. Много хора близки до футбола ме предупреждаваха в деня на мача за предполагаемите решения на Железов. Оказаха се прави. Говорих с едни от най-големите имена в родното съдийство от близкото минало и са категорични, че голът е абсолютно редовен”, категоричен бе Димитров.
Миньор и Монтана завършиха 0:0 в мач от 5-и кръг на Втора лига.