Михаил Панчев: Дупница ще добива облика на европейски град само при управлението на инж. Чимев

Михаил Панчев
  • Ясно е, че той ще победи, но е важно победата да бъде внушителна, категоричен е бившият председател на Общинския съвет

Михаил Панчев подкрепя категорично досегашния градоначалник на Дупница Методи Чимев и призова жителите на община Дупница да дадат доверието си на кандидат-кмета на ПП ГЕРБ. Бившият председател на Общинския съвет в Дупница е убеден, че това е правилният избор, аргументирайки се, че  управлението на Чимев е продължение на демокрацията в Дупница. „Демократичните начала в Дупница, които започнаха през 1991 г., могат да продължат само чрез инж. Методи Чимев. Втората причина да го подкрепям е, че г-н Чимев се оказа изключителен ръководител. Изключително работещ, работи и знае как да работи и в бъдеще. Чрез управлението на г-н Чимев Дупница стана още по-красив град, още по-чист, подреден и най-важното – с изключително строителство. Първо, трябва да се привлекат инвестиции – г-н Чимев беше уникален в тази посока. Второ, бяха правилно насочени там, където е необходимо за Дупница, така че Дупница придоби облика на европейски град. Освен това г-н Чимев е този, който изключително уважава хората на Дупница. Дори и неговата физическа визия е на един чудесен кмет. Такава визия трудно се среща при кандидатите за кметове както в Дупница, така и в цяла България”, каза Михаил Панчев. Изявеният привърженик на дясното в политиката още от зората на демокрацията в Дупница посочи, че кандидат-кметът на ГЕРБ умее да обръща внимание и на най-малките и частни молби и искания на хората към община Дупница. „Затова смятам, че г-н Чимев е този, който умее да ръководи и ще ръководи Дупница в следващите 4 години. Напълно съм убеден в това и от името на демократите в Дупница от 1990 г. Като председател на Общинския съвет от 1991 г. и в част от мандата 1995-1999 г., зная как се работи и как може да се работи в Дупница. Тази роля може да я поеме и изпълни единствено г-н Методи Чимев. Инженер, професионалист, работещ човек с голямо сърце, волеви и заедно с това добре представящ Дупница на всички нива, включително и на национално ниво”, допълни бившият шеф на местния парламент. Панчев бе категоричен, че Дупница добива облика на европейски град и това може да бъде продължено само при управлението на общината от Чимев. „Ние, демократите, от град Дупница ще подкрепим г-н Чимев. Всички демократи в града ще бъдем силно удовлетворени от една силна победа на г-н Методи Чимев. Че той ще победи, това е ясно, но е важно победата да бъде внушителна, за да може да тушира отрицателните тенденции, които евентуално могат да се появят от други политически партии в Общинския съвет”, коментира Панчев.

Припомняме, че Михаил Панчев е председателят на Общинския съвет в Дупница, избран на първите демократични местни избори след промените през 1989 г. Той е и бивш преподавател в закрития Учителски институт в града. Михаил Панчев бе предложен от съмишленици за общински съветник в новия местен парламент. Това стана на номинационното събрание на общинската организация на ГЕРБ, но Панчев отказа. Като мотив посочи възрастта си и необходимостта да се дава път на младите хора.