Tuesday, July 23, 2024
HomeРегионБлагоевградМлада жена е в реанимация след ухапване от змия в Кресна

Млада жена е в реанимация след ухапване от змия в Кресна

20-годишна жена от Кресна е настанена в реанимацията на МБАЛ-Благоевград, след като е била  ухапана от змия. Няма опасност за живота ѝ, съобщиха от лечебното заведение.

Змията нападнала младата жена около полунощ, когато пресичала жп линията София – Кулата, която преминава през центъра на града. Предполага се, че влечугото е пепелянка.

Към 03:00 ч. сутринта пострадалата е транспортирана до СПО на МБАЛ-Благоевград, където е третирана с противозмийски серум. След това е настанена в ОАРИЛ за наблюдение.

Силните горещини създадоха предпоставка за появата на множество влечуги в населените места. Управата в Кюстендил търси ловци на змии, след като смок е бил забелязан на една от детските площадки в село Николичевци. Според местните влечугите слизат от съседните баири в топлите летни дни.

В социалните мрежи пък е пълно с публикации за забелязани змии и смоци в централните градски части. В Дупница например популярност доби видео, в което бе заснета водна змия, която обикаля централния площад. Тя  пълзи  в непосредствена близост до сградата на общината и близките кафенета. Не са малко и снимките със заснети влечуги в района на парк „Рила”. Граждани предлагат закупуването и разселването на таралежи, като предпазно средство от змиите там.

В Кюстендил пък предстои закупуването на устройства, с които да се ограничи достъпа им до детски площадки. Ще бъдат осигурени около 50 устройства.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular