Младежи с постижения празнуваха в дупнишкото читалище „Христо Ботев“

Млади хора, реализирали свои мечти и достигнали високи постижения в любимите си области от живота, отбелязаха Международния ден на младежта в читалище „Христо Ботев – 1978“ в Дупница. Празника осъществиха талантливият фокусник и народен певец Радослав Георгиев, ученици от Профилираната гимназия по облекло и стопанско управление с различни дарби, възпитаници на Школата по изобразително изкуство към „НЧ „Зора 1858” с ръководител Лора Делибалтова, Вокалната група „Усмивка“ при Средно езиково училище „Свети Паисий Хилендарски“, ръководена от Екатерина Грибанова. Участваха и шахматисти с много титли, купи и медали, представляващи Шах клуба с ръководител  Георги Бедников. Младата и артистична  цигуларка Валенсия изпълни любими музикални произведения. Със свои изпълнения в честването участваха и Денис Китов, Кристиян Иванов, ученици от ПГ ”Акад. С. П. Корольов”,  Здравко Васев от шахматния клуб при НЧ „Христо Ботев -1978”. Срещата бе съпътствана от изложба, подготвена от възпитаници на Школата по изобразително изкуство към НЧ „Зора – 1858“, в която са показани и рисунки на талантливи ученици от ПГ по облекло и стопанско управление и ОУ „Св. св. Кирил и Методий”.

„Младите хора са голям и много важен слой на обществото. Те са Светлината на днешния и утрешния ден. Ето защо, особено, когато отбелязваме Международния ден на младежта, е важно да не забравяме такива вечни ценности като Доброта, Хармония, Толерантност, Благородство, Желание за Мир и Развитие към по-Добро. Тези ценности ни позволяват и ни задължават да останем хора“, каза читалищният секретар Елена Кацарска, която разказа за празника. Младежи от ПГ „Христо Ботев”, чийто ръководител е преподавателят по музика и философия Надя Джоргова, направиха кратка презентация за своето училище и разказаха за своите постижения. Постиженията и училището си представиха и младежите от ПГ по облекло и стопанско управление. Направено бе и представяне на Професионалната гимназия по транспорт, и на  Основно училище „Св. св. Кирил и Методий” в града, като учениците също разказаха за свои постижения.

На тържеството бяха шахматистът Васил Миланов, Георги Георгиев, който тренира  таекуондо, Дария Илиева –участничка в Национална олимпиада по изобразително изкуство „Лаборатория на изкуствата”, с ръководител Надежда Попова,  Рая Методиева, Изабел Кацарска и Красимир Соколов – участници в съпътстващата събитието изложба в читалището. Участниците получиха сертификати „КНИЖНИЦИ“, каквито се връчват на всички, които се включват в събития на това читалище.