Младите футболни таланти на Банско вдигнаха купа Гоце Делчев

Детски футболен турнир „Купа Гоце Делчев“ в град Гоце Делчев се превърна в арена за изява на футболни надежди, родени 2010 г., 2013 г. и 2015 г. от близо 10 отбора.

В дербито участваха футболните отбори от Банско, Добринище Мосомище, Хаджидимово, Копривлен, Благоевград и Стара Загора.

Възпитаниците на Детско-юношеската школа на ФК „Банско“ в набор 2013 водени от треньорите Димитър Бергов и набори 2010/2011 водени от Марио Димитров спечелиха турнира записвайки единадесет гола.

Класирането на върха за талантите на ФК „Банско“ им донесе отборната купа, медали и индивидуални награди.

Индивидуални награди за „Най добър вратар“ получиха вратарите Велислав Главчев в набор 2013 и Христо Видин при набор 2010.

Надеждите от набор 2015 на отбора на ФК „Балкан Добринище“, водени от треньор Иван Топузов, след изключителна игра и без загуба се наредиха на второ място и бяха наградени с купа и медали, а Петър Гинчин бе отличен с индивидуална награда за „Най-добър играч на турнира“ в тази група.

Спортното събитие се провежда за първа година от агенция Национални спортни турнири „Млади таланти“ с подкрепата на община Гоце Делчев и е част от Националния календар на БФС.