Купи, медали и плакети зарадваха десетки млади спортисти в 17-ия Международен турнир по спортна гимнастика “Любчо Солачки”, който се проведе в Благоевград.
Спортисти от 14 клуба от България, Гърция и Република Северна Македония премериха сили на състезанието, което се проведе в зала “Скаптопара”.
Организатори на събитието са община Благоевград и гимнастически клуб „Любчо Солачки“.
В поздравителен адрес до Антон Гръчки – президент на ГК “Любчо Солачки”, треньори и спортисти кметът на община Благоевград Илко Стоянов изразява гордостта си от факта, че в тези трудни времена традицията се съхранява и отново в Благоевград се провежда състезание от такъв ранг. “Неведнъж съм казвал, че да бъдеш спортист, е призвание. Пътят Ви е изпълнен с много трудности и лишения. И вярвам, че точно тези две неща Ви правят по-силни, по-обединени и по-добри в това, което правите. Пожелавам Ви да бъдете здрави и успешни! Не се предавайте пред нищо! Бъдете себе си и продължавайте да се доказвате!”, пише още в поздравителния адрес, който бе връчен от Силвия Домозетска – директор дирекция “Култура, спорт, туризъм” в община Благоевград.