Мотоциклетист загина след удар в бетонна стена в Разложко, двама пострадаха в Дупница

42-годишен моторист от София почина в неделя в отделението по реанимация на МБАЛ -Благоевград. Тежкият пътен инцидент стана на пътя Симитли- Банско след удар в бетонна стена. Отзад е била и 38-годишната приятелка на моториста.
Пътният инцидент стана в събота на обяд в местността “Баба Цвета” при изкачването към върха на прохода Предел. Водачът влиза с много висока скорост в ляв завой, минава през насрещната лента и се блъска в 40-сантиметрова подпорна стена. Той излиза в дясно от пътя, минава през обсипания с пясък банкет, успява да овладее мотора, но след като го изправя кривва на ляво, минава в насрещната лента и се блъска в бетонната стена.

Пострадалият бе настанен в реанимация, с тежка черепно-мозъчна и гръдна травма, както и фрактури на гръбначни прешлени. Поради опасения, че няма да издържи транспорта до София, бе настанен в отделението по АРИЛ на МБАЛ-Благоевград.
Спътничката му, возеща се зад него на седалката не е пострадала. Катастрофиралите са били в група с още два мотора.

В същия ден в Дупнишко пострадаха още двама мотористи. Екипи на Спешна помощ са реагирали на сигнали в града и село Яхиново. И двамата водачи са транспортирани с тежки травми в столичната университетска болница “Света Ана”.

Припомняме, че на 25 май 59-годишен мотоциклетист загина, след като се блъсна в товарен автомобил край Благоевград. Катастрофата стана след пътния възел при “Зелен дол” в платното с посока Дупница.

Снимки – БГНЕС, БНР