Мустафа Карадайъ и Делян Пеевски са двамата депутати от ДСП, подкрепили кабинет “Денков-Габриел”

Снимка: БНТ

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ и Делян Пеевски са двамата депутати от движението, които гласуваха “За” кабинета “Денков-Габриел”. Това потвърди в кулоарите на парламента Карадайъ.

Той се аргументира с мотива, че след среща с ГЕРБ и ПП са заявили, че няма да пречат на коалицията да излъчи редовно правителство.

Това за нас е първа крачка към преодоляване на политическата криза. Българските граждани не искат шести поредни ненужни избори. Те искат спешно да преодолеем политическата криза, за да се решават проблемите на хората. Основният проблем за решаване е спиране на прогресивното обедняване на българските граждани, заяви Карадайъ.

49-ото НС има една много важна задача – да се опита да направи съдебна реформа, а тя не може да се случи без съдебна реформа, която пък не може да се случи без ДПС, подчерта лидерът на движението. Допълни, че ще бъдат проактивни по темата за промени в Конституцията.

Делян Пеевски заяви, че не подкрепят състава на кабинета, но подкрепят конституционната реформа. По думите на Пеевски той и Карадайъ ще бъдат част от парламентарната комисия за конституционни промени./БНТ