Мъж заплаши с убийство жена си в Благоевград, друг би приятелката си на площада в Кюстендил

41-годишен мъж от Монтана е обвинен в закана с убийство, отправена към жената, с която живее на семейни начала.Това съобщиха от ОД на МВР – Благоевград.

В петък следобед мъжът е отправил по телефона закани за физическа саморазправа и заплаха за живота към 42-годишна благоевградчанка, с която живее на семейни начала. За случая е уведомена Районна прокуратура-Благоевград и е образувано досъдебно производство.

Друг пък изнудвал и се заканил на благоевградчанка, плашейки я с живота на детето й.Жената се оплакала в полицията, че използвайки заплахи за безопасността на детето й, приятелят на покойната й майка й търси парична сума, под предлог, че му се дължат от нея. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 213А, ал.1 за изнудване. Работата по случая продължава. Очакват го затвор от една до шест години и глоба от хиляда до три хиляди лева.

По 4 сигнала за насилие работи полицията в Кюстендил. Млада жена е получила по телефона си заплахи за саморазправа и убийство от 29-годишния си приятел. 71-годишен мъж пребил съпругата си, като й нанесъл телесни повреди. 25-годишен е отправял закани и заплахи към бившата си приятелка.43-годишен мъж е нанесъл побой в центъра на Кюстендил на жената, с която живее на семейни начала. По случаите са образувани досъдебни производства, съобщават от ОДМВР-Кюстендил. Насилниците са задържани с полицейска заповед, уведомена е прокуратурата.